Aramalara Ara Verildi

Aramalara Ara Verildi

Ercan Altuntaş'ın kaybolduğu anlar ve aracının denize düşüşü güvenlik kameralarınca dakika dakika görüntülendi.

Trabzon’da 5 gün önce kamyonetle evinden ayrılan genç, kayboldu. Gencin, kaybolduğu anlar ve aracının denize düşüşü güvenlik kameralarınca dakika dakika görüntülendi.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akçaabat ilçesinde, 61 KG 611 plakalı kamyonetiyle patates ve soğan satarak geçimini sağlayan Ercan Altuntaş (19), 12 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde, aracıyla evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Altuntaş’tan haber alınamaması üzerine, yakınları gencin bulunması için polise başvurdu.

 

Başvuru sonrası ilçedeki  güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, bazı güvenlik kamerası görüntülerini, bugün, Ercan Altuntaş’ın annesi Fatma Altuntaş’a izletti. Anne Altuntaş da ilçedeki iskeleye giren bir kamyonetin ve yaya olarak buradan çıkıp tekrar içeri giren kişinin oğlu Ercan Altuntaş olduğunu söyledi.

 

Aracın Denizden Çıkışını İzlemek İçin Tıklayınız.

 


Akçaabat'ta Bir araç denize düştü
by akcaabathaber

 

-DAKİKA DAKİKA KAMERAYA YANSIDI-

 

Daha sonra söz konusu görüntülerdeki detaylı araştırmada, kaybolan Altuntaş’ın olay günü 23.25’te kamyoneti ile iskeleye girdiği ve aracını park ettikten sonra 00.03’te ise yaya olarak iskeleden ayrıldığı gözlendi.

 

Gencin, 00.24’te de geri dönüp koşarak iskeleye doğru gittiği gözlenirken, 00.26’da ise farları yanan kamyonetinin denize düştüğü dikkati çekti.

 

Kamyonetin denize düşmesinden 3 dakika sonra da iskelede duran başka bir aracın, içindeki kişiler ile buradan uzaklaştığı saptandı. Yaya olarak iskeleden ayrılmadığı belirlenen gencin ise bu araçta ya da başka bir araçta olup olmadığı belirlenemedi.

 

Bu tespitlerin ardından olay yerine gelen polis ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, iskele yanındaki aramada, Ercan Altuntaş’ın kamyonetini denizde buldu.

 

Dalgıçlarca sürüklenmemesi için iple iskeleye bağlanan ve ön camının kırık, diğer camlarının da açık olduğu belirtilen kamyonet ile çevresindeki ilk incelemede kaybolan gence rastlanmadı. Bu tespitin ardından polis ve dalgıçlar aramalara ara verdi.

 

Bu kişilerin ayrılması sonrası, aynı alanda denize giren amatör dalgıç ve boksör Kaya Özlü de basın mensuplarına, olay sonrası iskeleye gemi yanaştığını belirterek, geminin araca hasar verdiği söyledi.

 

Olay yerine gelen baba Necati Altuntaş da oğlunun kaybolmasının ardından kendilerini aramadığını, telefonunun kapalı olduğunu, arkadaşları ya da kendisi ile tartışması olmadığını, kamera kayıtları dışında görgü tanığı olmadığını belirtti.

 

Polislerin ve dalgıçların yeniden denizde oğlunu arayacağını anlatan baba Altuntaş, bir an önce oğlunun bulunmasını istedi.

 

 

-"KARADENİZ, SANA YALVARIYORUM OĞLUMU BANA GERİ VER"-

 

Denize bakarak gözyaşlarını tutamayan anne Fatma Altuntaş da "Oğlum beni hiç bir zaman üzmedin. Allah’ım bu acı haberleri bana gösterecek miydin. Araba önemli değil, oğlum yeter ki sen çık gel. Karadeniz sana yalvarıyorum oğlumu bana geri ver" şeklinde ağıt yaktı.

 

Yetkililer, bulunmasına çalışılan Ercan Altuntaş’ın, denize düşen kamyonetinde olup olmadığının, iskeleden ayrılan araçlardaki kişilerin olayla bir bağlantısının bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Kamyonetin de vinçle denizden çıkartılacağını anlatan yetkililer, daha sonra kaybolan gencin bulunması için dalgıçlarca arama yapılacağını kaydetti.

 

 

 

Altuntaş’ın olay günü 23.25’te kamyoneti ile iskeleye girdiği (üst sol köşe) ve aracını park ettikten sonra 00.03’te ise yaya olarak iskeleden ayrıldığı gözlendi (Üst sağ köşe)

 

Gencin, 00.24’te de geri dönüp koşarak iskeleye doğru gittiği gözlenirken, 00.26’da ise farları yanan kamyonetinin denize düştüğü dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler