Derviş ALTUNTAŞ

Derviş ALTUNTAŞ

ARA TAKIM'I ARAMAK

 

 

Akçaabat Sebatspor’lu olduğumuzdan her zaman gurur duymuşuzdur. Ne zaman galip gele o hafta bizim için sevinçli geçer, yenilgilerinde de tam tersi bir hava hakim olur ilçemizde. Sebatspor sadece Akçaabat ile sınırlı bir kulüp değil diğer il ve ilçelerden geçmişte kazandığı birçok başarı ile taraftar bulmayı başarmış bir kulüp. 

Ancak şimdilerde kulüp 2.ligde bile son anda kalmayı başarabiliyor. Hem şansızlıklar, hem de diğer etkenlerden dolayı kulüp eski başarılarını mumla arar olmuş. Hem başarılarını arıyoruz hem de eski ekonomik gücünü.

Gerçi eskiden ekonomik güç pekte fazla önemli değildi. Akçaabat’ta top oynayan çocuklar genelde Akçaabat ya da Trabzonlu çocuklar idi. Amatör ruhla mücadele edilir alınan başarılarda böylece arka arkaya gelirdi. Şimdi futbolda profesyonellik hakim. Her şey para ile ölçülüyor. Futbolda paran varsa iyi futbolcuda transfer edip başarılar elde edebilirsin. Açıkçası futbolda artık paran varsa gücün de var demektir.

Hal böyle iken Sebatspor’umuzun içinde bulunduğu durum ortadadır. Belki dışarıdan ligde kalmış bir kulüp ve eski günlerde olduğu gibi amatörce mücadele eden futbolcular olduğu gözlenebilir ancak durum hiçte böyle değildir.

Bazı kritik maçlar öncesi yöneticiler ile konuştuğumda, bu maça prim varmı? diye sorardım. Aldığım cevap bir tebessümden ibaretti. Kasada para olsa verecekler ama elde olmayınca ne sözü vereceklerini onlarda açıkçası bilmediklerine şahit olmuşumdur.

Şimdi Trabzonspor ortaya bir görüş attı ve beklide Sebatspor’u kurtaracak bir proje ortaya koydu. Henüz projenin içeriği tam olarak netleşmese de şuan için Sebatspor’un tek kurtuluşu projeye bağlı gibi gözüküyor. Ancak bu proje iyi planlanmalı ve gelecekte pişman olacağımız bir hata yapmamalıyız. Eğer bu proje Sebatspor’a katkı sağlayacaksa herkes bu projeye destek olmalıdır. Nitekim Sebatspor cephesinden bazı kimseler bu işe şiddetle karşı çıktıklarını duymuyor değiliz. Onlarında işin iç yüzünü tam olarak bilmediklerinden kaynaklandığını tahmin ediyorum.

 Eğer biz bu projeyi kabul etmesek merak etmeyin diğer kulüpler bu işe dünden razı. Özellikle son dönemde bazı basın yayın organlarında kaynağı belirtilmeyen haberlerde Trabzonspor’un Değirmendere’yi pilot takım yaptığı yönündeki haberlerin ne maksatla yapıldığını sizlerin takdirine sunuyorum.

Son olarak atalarımızın bir sözü vardır “kaçan balık büyük olur”. Sonra pişman olmayalım.

 

 

iletişim: info@akcaabathaber.com

Önceki ve Sonraki Yazılar