Ankara'nın Gücünü Akçaabat'a Taşıyacak.

Ankara'nın Gücünü Akçaabat'a Taşıyacak.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevinden istifa edip AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Baş iddialı konuştu.

Ankara’daki bürokratlarımız arasında seçkin bir yere sahip olan Mehmet Baş, “ilk göz ağrısı” olarak nitelendirdiği Akçaabat’a hizmet için makamını bırakarak halkın arasına döndü. Yaşanan bu süreçte en renkli simalardan biri olarak dikkatleri çeken Mehmet Baş’ı daha iyi tanıyabilmeniz amacıyla sizlerin adına kendisine sorularımızı yönelttik.

İşte Mehmet baş’ın verdiği cevaplar:

 

Mehmet Baş kimdir?

Mehmet baş 1966 yılında Akçaabat Helvacı Köyü’nde doğup, 1986 yılında İmam-Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra üniversite okumak için Ankara’ya giden bir kardeşiniz.

1986 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girip, yüksek öğrenimimi burada bitirdikten sonra “Kentleşme ve Çevre Sorunları” konusunda yüksek lisans yaptım. İngiltere’ye gidip yabancı dil öğrendim.

Sonra da devlet memurluğu, şube müdürlüğü yaptım. Ticaretle uğraştım. Yaklaşık 4 yıl AK Parti’de Ankara Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım.

Sonra tekrar devlete dönüp sırasıyla milletvekili danışmanlığı, havaalanı müdürlüğü, şube müdürlüğü , sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Çevre Denetimi Daire Başkanlığı, son olarak da Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevinde bulundum.

Şimdi de AK Parti’den belediye başkan aday adayı olarak Akçaabat’a hizmet için yola çıktık. Allah utandırmasın.

Nasıl bir belediye yönetimi düşünüyorsunuz?

Bizim yönetim anlayışımızda halkı kucaklayan, “ben” değil “biz” anlayışı ile hareket eden bir üslubumuz var. Birlikte yönetelim istiyoruz.

Neden Akçaabat?

Çünkü Akçaabat bizim ilk göz ağrımız, memleketimiz. Biz hizmete talibiz. Bunu da Akçaabat için kullanmak istiyoruz. Tecrübelerimizi, bilgimizi, bürokratik birikimimizi Akçaabat’a taşımak istiyoruz. Ankara’nın gücünü Akçaabat’a aktarmak niyetindeyiz.

Akçaabat için projeleriniz neler?

Tabii Mehmet Baş şu an aday adayı. Projelerimizi inşaallah halkımızla, Akçaabat’ımızla aday olunca paylaşacağız. Akçaabat’ın çehresini değiştireceğiz. Birlikte yöneteceğiz. Her şeyi Akçaabat ve Akçaabatlı için yapacağız. Buradan herkese saygılarımı sunuyorum. Dua ve desteklerini bekliyorum.

MUHTARLARLA KAYNAŞTI: Aday adaylığı sürecinde her kesimle sıcak ilişkiler kuran ve kendisini anlatmakta zorlanmayan Mehmet Baş, Akçaabat Muhtarlar Derneği’nde de muhtarlarla sıcak bir diyalog kurdu. Baş, göreve seçildiği takdirde muhtarların en yakın mesai arkadaşları olacağını söyledi.

muhtarlarla-kaynasti.jpg

TEŞKİLATÇILIKTAN GELİYOR: Mehmet baş devlet tecrübesinin yanı sıra particilikte de mesai harcamış biri. AK Parti Çankaya İlçe Başkan yardımcılığı görevini yaklaşık 4 yıl sürdüren Mehmet Baş, Akçaabat’taki teşkilat mensuplarıyla da kısa sürede kaynaşmakta zorluk çekmedi.

KADINLARA ÖZEL ÖNEM: AK Parti İlçe Kadın Kolları’nı ziyaret eden Mehmet Baş, temel ilkesinin tüm insanları dinleyerek, birlikte çalışarak, güzel hizmetler için koordineli iletişim halinde olmak olduğunu belirterek “Kadınlar siyaset başta olmak üzere, her alanda görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Belediye Meclis Üyeliği ve kadın temsilci sayısının çok olmasını istiyorum. Adaylığım kesinleşirse bunu hep birlikte hayata geçireceğiz.” dedi.

kadinlara-ozel-onem.jpg

İKİLİ İLİŞKİLERDE BAŞARILI: Her kesimle çok kısa zamanda sıcak bir diyalog kurmayı başarabilen Mehmet Baş, partisinin önde gelen isimleriyle de bunu başarıyor. Hizmetin bir ekip işi olduğu bilincinden hareket eden Baş, bu konuda kendisinden önce göreve seçilmiş olan isimlerin tecrübelerinden de yoğun olarak faydalanacağını söylüyor.

ikili-iliskilerde-basarili.jpg

ikili-iliskilerde-basarili-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset