Ankara'daki Akçaabatlı Gururmuz

Ankara'daki Akçaabatlı Gururmuz

TBMM’nin Akçaabatlı Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine 1 ay boyunca titizlikle hazırlandı ve alnının akıyla çıktı

TBMM’nin Akçaabatlı Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine 1 ay boyunca titizlikle hazırlandı ve alnının akıyla çıktı

Meclis’teki yüz akımız

 

TBMM, 16 dakika süren cumhurbaşkanlığı yemin törenine, 1 ay boyunca titiz bir çalışmayla hazırlandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı provalar yapıldı, göndere çekilen bayrağın ütüsünden, dinlenme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine ikram edilecek yiyeceklere kadar birçok detay ele alındı.

Tören hazırlıklarını koordine eden ve Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meclis'te eşlik eden TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın koordinasyon içinde toplantılar yaptığını kaydeden Neziroğlu, Cumhurbaşkanlığından protokol ve koruma yetkililerini Meclis'e davet edildiğini, önerilerinin alındığını vurguladı. Neziroğlu, ayrıntıların gözden kaçmaması için eski cumhurbaşkanlarının and içme törenlerini arşivlerden izlediklerini söyledi.

“SANİYELERİN HESABINI YAPTIK”

Neziroğlu, Cumhurbaşkanı'nın karşılanma noktası, yürüme güzergâhı, Şeref Kapısı'ndan girmesi, girdiği koridorun düzenlenmesi, çiçeklendirilmesi, Damlalı Kapı'da Meclis Başkanı tarafından karşılanması, Başkanlık Divanı odasına alınması, eşinin içeriye girmeden cumhurbaşkanlığı locasına yönlendirilmesine kadar birçok detayın provasını yaptıklarını anlattı.

BİNİN ÜZERİNDE İZLEYİCİ

Neziroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A tipi törenle karşılanıp, A tipi törenle uğurlandığını ifade etti. Neziroğlu, yemin törenini binin üzerinde davetlinin izlediğini bildirdi. Davetiyesi olmayan hiç kimsenin törene alınmadığını, sıkı bir davetiye kontrolü yapıldığını kaydeden Neziroğlu, Koruma Daire Başkanlığı'nın bütün izinlerinin yemin töreni için iptal edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler