Ankara'da Akçaabat Rüzgarı

Ankara'da Akçaabat Rüzgarı

Ankara'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' nde Akçaabat rüzgarı esti.

Ankara'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' nede Akçaabat rüzgarı esti.

Etkinliklere Trabzon’dan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dernekler basın kuruluşları ve özel firmalar katıldı

Akçaabat Belediyesini temsilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ile Ahmet Salih Yılmaz, Akçaabat Folklor Derneği’ni Başkan  Ahmet Yalçın Çilingiroğlu temsil etti.

Akçaabat Belediyesi standında dergi, gazete, takvim, kitap, büyük boy afişler ve broşürlerden oluşan 5 bin adet basılı malzemenin yanı sıra Akçaabat’ı tanıtan CD görüntüleri büyük boy ekran televizyon kurularak yayınlar yapıldı. Ayrıca Folklor Derneği erkek ve kız halkoyunları ekipleri gün boyu gösteri yaptılar. 3 yıldan beri  Belediye stantının vazgeçilmezi  olan ve katılımcılar tarafından özellikle aranan Akçaabat Un Helvası etkinlik süresince davetlilere ikram edildi.

İlçemizi her yönüyle tanıtma gayreti içerisinde olan Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne der standında yer verildi.

İlçemiz ressamlarından Ekrem Kutlu’ya ait Akçaabat resimlerinden oluşan yağlı boya tabloları ziyaretçilerin ilgisini çekenler arasında idi. Ziayretçiler tablolar  ve fotoğraflar önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

Belediye standını Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın yanı sıra, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’da ziyaret ederek horona iştirak ettiler.

Etkinliklerde ayrıca ilçemizin yetiştirdiği genç sanatçılardan Ersan Özcan’ın verdiği konser büyük takdir topladı.

Akçaabat Belediyesi adına açıklama yapan Turhan Bektaşoğlu, Akçaabat’ı en iyi şekilde tanıtmaya, temsil etmeye gayret gösterdiklerini belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kültür Sanat