Anguslar Akçaabat'A Uyum Sağladı

Anguslar Akçaabat'A Uyum Sağladı

Anguslar Akçaabat'A Uyum Sağladı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Çiftçi ziyaretleri kapsamında Fıstıklı Mahallesindeki ahırında Genç Çiftçi 30.000 TL hibe Projesi kapsamında2016  verilen 6 büyükbaş hayvan ile  üretime başlayan Pınar GÜNER’e ait işletmeyi ziyaret etti.

Genç Çiftçi Projesi Amacına Ulaştı

Başkanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirePınar GÜNER “boşta bir ahırımız vardı hayvancılık yapmak istiyordum yeterli cesaretim ve ekonomik durumum elvermediği için bir türlü gerçekleştiremiyordum”. Dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığının 2016 yılında açmış olduğu Genç Çiftçilere 30.000 TL hibe projesinde besi hayvancılığına başvurdum ve besi hayvancılığı projem kabul edildi. 6 Angus cinsi etlik büyükbaş hayvan verildi hayvanları besleyip kilo aldıklarını gördükçe isteğimde güvenimde arrtı. Angusların meralarımıza yerli hayvanlar gibi uyum sağladığını gördüm. İşletmemin kapasitesini iki katına çıkarmak için 6 adet  yerli besilik 2 adet süt sığırı alarak şuanda 14 büyükbaş hayvana baktığını söyledi.

Akçaabat Köftecileri Yerel Hayvan Tercih Etmeli

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU  Pınar GÜNER’i göstermiş olduğu azim ve girişimcilik için kutladı. Başkan EYÜPOĞLU “ilçemizin çok güzel bir markası var Akçaabat Köftesi lezzetini bölgemize has otlarla beslenmiş hayvanların etinden alarak ünlendi. Ben tüm lokantacılarımızı köfte yapımında yerelden hayvan alarak çiftçilerimizi desteklemeye davet ediyorum. Dışarıdan gelen etin maliyetinin biraz daha düşük olsa da et ihtiyacımızı yerelden karşılayarak üretime ve çiftçilerimize destek olmalılar. Genç çiftçi projesi ile şu görülmüştür bölgemizin meralarına  angus cinsi et hayvanları uyum sağlamaktadır. Angusların günlük canlı ağırlık artışı 1,4-1,7 kg olabilmektedir.  Yediği yemi en ekonomik bir şekilde kaliteli ete çevirmektedir. bu çiftçilerimiz için büyük ekonomik avantaj sağlamaktadır.  Bizim hedefimiz üreticilerimize bu işten para kazanıldığını örnek çiftçilerimizle göstererek boşta olan ahırlarımızda yeniden hayvancılığı canlandırmaktır” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler