Anadolu Gençlik'ten Anma

Anadolu Gençlik'ten Anma

Anadolu Gençlik Dergisi Akçaabat Temsilciliği’nin organize ettiği “Çanakkale Gecesi” 18 Mart Çarşamba günü Akçaabat Kültür Park’ta gerçekleştirildi.

 

Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü vesilesiyle organize edilen geceye yoğun bir katılım olurken; katılımcıların arasında siyasilerin çokluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Geceye eski Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, Saadet Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu, Anavatan Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Ali Köroğlu, Saadet Partisi Trabzon Belediye Başkan Adayı Mahmut Çizmecioğlu, Saadet Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı İbrahim Hacıislâmoğlu, Bağımsız Türkiye Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı Fikret İnan, Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Karaçukur’un yanı sıra Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ile Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu da katılırken programa bayanlar da büyük ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Yusuf Türel’in yaptığı ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kur’ân-ı Kerim okundu. Osman Yorgun’un tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Dergisi Fatih Eğitim Fakültesi Komisyon Başkanı Emrullah Kesik yaptı.

Kesik, Çanakkale Zaferi’nin millet olma bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırladığını belirterek, “Bu zafer bir azmin ve imanlı bir mücadelenin sonucudur” dedi.

Mukaddes saydıkları vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı ve istiklâlimizi sarsılmaz imanları ile eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin yazdığı zafer destanının dünyada eşi olmadığını da belirten Kesik, “Çanakkale bir milletin var oluş mücadelisidir. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atlayan kahraman askerlerimizin destanıdır” şeklinde konuştu.

Abdulgazi Bozkurt ve Mustafa Altındaş’ın günün manasını ifade eden şiirleri seslendirmelerinin ardından Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı anları anlatan bir slayt gösterisi de sunuldu.

Eski Zeytinburnu Müftüsü Dr. Abdullah Cihangir’in de şehitlerle ilgili bir konferans verdiği gecede yine aynı konuya vurgu yapan bir piyes de sahnelendi.

Levent Kandaz, Emrullah Kesik, Yasin Menteş, Şenol Acimer ve Adem Kasap’tan oluşan Tertip Heyeti, programlarına iştirak eden herkese teşekkür ederek; organizeye maddi katkıda bulunanlara da şükranlarını ilettiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset