Alşan'ı destekliyor

Alşan'ı destekliyor

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Osman Zeki Alşan'ı desteklediğini açıkladı.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, 2 Şubat’ta yapılacak olan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçiminde kendisinin ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının mevcut başkan Osman Zeki Alşan’a tam destek verdiğini söyledi.

Yaşar Sivrikaya, Akçaabat’ta yıllardır esnaf ağalığı yapan kimselerin bu seçimde yine aday olduklarını gördüğünü, bunun üzerine de yapılacak seçimde net bir tavır ortaya koymanın gerekliliğini hissettiklerini belirterek, “Oda olarak mevcut başkan Osman Zeki Alşan’ın sonuna kadar arkasındayız.” dedi.
Seçim öncesinde esnafın mevcut birlikteliğini sandığa da yansıtmak için tek liste ile seçime gidilmesi için yoğun çaba harcadığını ancak bazı güçlerin çıkarlarına dokunduğu için bu girişimin sonuçsuz kaldığını belirten Başkan Sivrikaya, daha önce bulundukları makamlara ekmek kapısı gibi bakanların verilen oylarla tam anlamıyla cezalandırılmadıkları için yeniden aday olduklarını, kendi çıkarları için her şeyi mübah saydıklarını, herhangi bir proje ortaya koymadıklarını, bunun da esnafa yapılmış en büyük haksızlık olduğunu iddia etti.
Her seçimde kendilerini aday olmak zorunda hisseden bu kişilerin, seçim hezimetinden zevk aldıklarını gördüğünü de ileri süren Sivrikaya, şunları söyledi:
“Bunlar esnafın menfaati için değil kendilerinin menfaatleri için aday oluyorlar. Bizim kanuni hak olan telefonları kullanmadığımız, akaryakıtları almadığımızı herkes biliyor. Onların neleri aldıklarını ise herkes biliyor. İnkâr etmeleri de mümkün değil, çünkü dosyaları elimde. Bilgi birikiminden yoksun olan, bırakın üniversitede okumayı, en iyi okul olan hayat üniversitesine bile devam edemeyip yalanda ve dolanda ihtisas yapan bu kişileri bugüne kadar hiçbir hayır işinde de görmedik. Bir vakfın, bir spor kulübünün, bir hastanenin ya da bir hayır kurumunun yönetimine talip olmayan bu kişiler, sadece odaların ve kooperatiflerin yönetimlerine aday olmayı meslek haline getirdiler. Paralı her yerde olan ve parasız işlerin yanından bile geçmeyen bu kişilere karşı, ekibiyle birlikte kendisinin de dürüstlüğünden emin olduğumuz Osman Zeki Alşan’ın sonuna kadar arkasındayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Haberler