Alşan'dan Önemli Açıklamalar

Alşan'dan Önemli Açıklamalar

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan esnafın ekonomik darboğazda olduğunu söyledi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan, esnafın ekonomik darboğazda olduğunu ve yetkililerin bu sese biran önce kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Aşlan, düzenlediği basın toplantısı ile esnafın sorunları hakkında bilgi vererek özellikle vatandaşlar tarafından kullanılan konut ve diğer kredilerin esnafa büyük darbe vurduğunu ifade etti. Esnafın zor bir dönemden geçtiğini belirten Alşan, konuşmasına şöyle devam etti. “Günümüzde para hayatın en önemli faktörüdür. Parayı en iyi şekilde değerlendirmek herkesin olduğu gibi esnaf içinde hayati önem taşımaktadır. Çünkü esnaf ekonominin temelini oluşturmaktadır.Her geçen gün esnafın aleyhine ilerlemekte, gelişen maliyetler karşısında artık vatandaş bankalara ve kredi kartlarına aktardığı paradan geriye kalan miktar ile hayatını zor idame ettirme noktasına gelmiştir.Bu şartlarda vatandaş alışveriş yapamayınca esnaf da bu olumsuzluktan etkilemektedir. Esnafın bu zor koşulları atlatabilmesi için gerekirse esnafa faizsiz kredi verilmelidir” dedi.

Alşan, esnaf olarak devlete her zaman destek olmaya çalıştıklarını ve hiçbir zaman yük olmadıklarını da ifade ederek aldıkları kredileri fazlasıyla geri ödediklerini savundu. Esnafın derdini anlatacak birisi olmadığını belirten Alşan “Gelişen ve büyüyen ülkemizde esnafa değer verilmeli yüklendiği sorumluluk göz ardı edilmemelidir. Bizim vergilerimizle maaş alan işçi ve memurlarımız devlet ile masaya oturup istediğini alma şansına sahipken bizim böyle bir şansımız yoktur. Burada ekonomiye verdiği katkı göz önüne alındığında bunun bir haksızlık olduğu kanaatindeyiz” dedi.
Büyük alışveriş merkezlerine her gün bir yenisinin eklendiğini de belirten Alşan küçük ölçekli esnafın bu marketler ile yarışmasının mümkün olmadığını ve her geçen gün küçük esnafın büyük marketler karşısında erimeye yüz tuttuğunu, bu nedenle bu tür marketlerin kısa süre içerisinde şehir dışına çıkartılması gerektiğini savundu.

Derviş ALTUNTAŞ

info@akcaabathaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler