Ali Türenden İlginç tespit

Ali Türenden İlginç tespit

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, sosyal medya üzerinden ilginç bir tespitini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, sosyal medya üzerinden ilginç bir tespitini paylaştı.

Öztürk, paylaşımında, “2015 genel seçimlerinin son günlerine yaklaştığımız bu günlerde , çalışmaların içerisinde olan biri olarak basit bir siyasi tahlilimi siz değerli dostlarımla paylaşmak isterim.

Sevgili dostlarım, bazı AKP'li dostlar kahve kahve dolaşıp, bu seçim 2+2+2 olur şeklinde yorumlar ile siyasi karşılığı olmayan değerlendirmeler yapıp, muhalif partiler arasındaki oy geçişlerini engellemek amaçlı hesaplar yapmakta, seçim sonuçlarını 2011'deki seçim sonuçlarına indirgemeye çalışmaktadır.

Çok değerli hemşerilerime 2014 yılı yerel seçimlerinde ilin genelinde bugün seçimde iddialı olan muhalefet partilerinin almış oldukları oy sayısı ve oranları hatırlatmak istiyorum. CHP, oy sayısı 112.048, oran % 24,36; MHP oy sayısı 52.606, oy oranı % 11,43; SP 18.912, oy oranı % 4,11. Yerel seçim olması nedeniyle adaya dayalı kısmi oy geçişlerinin olduğu kabulü yapılsa bile CHP ve MHP arasındaki oy farkının yüksekliğini siz değerli dostlarımın bilgisine sunuyorum. SP'nin siyasi geleceklerini etkileyecek bu seçimlerdeki takdire şayan çabası da pazar günü yapılacak seçimin sonuçlarına tesir edeceği kanaatindeyim.

Tabi ki, takdir sizlerindir. Ancak, siyasi birikimi ve bu hususta iyi aritmetik yapan dostlarıma şunu öncelikle ifade etmek istiyorum. AKP, CHP ve MHP'yi yaklaşık 100 bin bandında tutup, birer vekil de kalması için özel bir uğraşı içerisindedir. Lütfen bu senaryo'ya destek vermeyelim” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset