alBaraka Akçaabat'ta hizmet verecek

alBaraka Akçaabat'ta hizmet verecek

Güner: “Akçaabat şubesi olarak da bizim hedefimiz öncelikli olarak ilçemizin ekonomik sorunlarına çözümler üretmek”

alBaraka Türk Katılım Bankası’nın Trabzon’da 3’üncü, yurt genelinde ise 203’üncü şubesi Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hizmete girdi. 7 çalışanı ile hizmet vermeye başlayan bankanın müdürü Cemil Güner, “Akçaabat şubesi olarak da bizim hedefimiz öncelikli olarak ilçemizin ekonomik sorunlarına çözümler üretmek” dedi.

alBaraka Türk’ün Türkiye’de faizsiz bankacılığın kurucusu ve öncüsü olan bir banka olduğunu belirten Güner, “Ortaklık yapısının çok büyük bir kısmı yabancı ortaklara ait olmakla birlikte, yerli ortak olarak Topbaş grubuna ait yüzde 10 hisse bulunmaktadır. Yüzde 26’sı da halka açık bir şirket. Bugün itibariyle 204 şube, 2023 yılına kadar 500 şubeye çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Yine 2023 yılına kadar Türkiye’de faaliyet gösteren ilk 10 banka arasına girme hedefi taşıdıklarını kaydeden Güner, “Yeterli teknik altyapı ve personelimizi her geçen gün artırıyoruz. Reel ekonomiye katkı vermek amacıyla buradayız. İnsanların hem katılım bankacılığını öğrenmesi hem de daha da yaygınlaşması için çaba içerisindeyiz. Katılım bankacılığı son dönemde devletimizin de bunun içerisinde olmasıyla birlikte, daha iyi seviyelere gelecek” diye konuştu.

Güner şube olarak Akçaabat’taki hedeflerini de özetleyerek, “Akçaabat şubesi olarak da bizim hedefimiz öncelikli olarak ilçemizin ekonomik sorunlarına çözümler üretmek, birlikte insanlara katılım bankacılığının ne olduğunu anlatmak, güzel işlerde birlikte olmak. Hepsinden de önemlisi faizsiz bankacılığın Türkiye’de uygulanabilirliğini göstermek istiyoruz. Bizim için olmazsa olmaz budur” ifadelerini kullandı.

“Vizyonel açıdan baktığınızda da bizim hedefimiz dünyanın en büyük katılım bankası olmaktır” diyen Güner, “Bununla ilgili olarak insana saygı ödülleri kapsamında üst üste 8’inci kez ödül alan bir kuruluşuz. Diğer katılım bankacılığı kurumlarında çalışan arkadaşlarımızın da yetiştiği okul alBaraka Türk’tür” biçiminde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler