Akyazı'ya Sahip Çıkın

Akyazı'ya Sahip Çıkın

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Akyazı’ya karşı çıkanlara sert tepki gösterdi.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, seçim bölgesi Trabzon’da yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Meclisin tatilde olması nedeniyle Trabzon’da bulunan Bıyıklıoğlu, “Trabzon’da kendi bölgemizde çalışmalarımız devam ediyor. En önemli sorunlarımızdan bir tanesi köy yolları. Bununla ilgili il özel idaresiyle belli görüşmeler ve planlar yaparak yolların gerekli olan yapılanma için belirlenmeleri çalıştık. 12 bin km kadar köy yolları var. Önce bu yerleşim birimlerinin ortak yollarına öncelik vererek bütün köy yollarını yapacağız. Öncelikli çalışmamız yoldur ve bunun için çalışmalara başladık” dedi. Uzun yıllar öğretim görevlisi olarak hizmet ettiği KTÜ’nün Trabzon’la özdeştiğini dile getiren Bıyıklıoğlu, “Üniversite burada büyük bir öğrenci potansiyelini barındırıyor. Yerleşmiş bir sistemi var gittikçe büyüyor. Son dönemlerde yapılan spor kompleksleri burayı bir cazibe haline getirmiştir. Trabzon bir çok spor müsabakalarının yapılacağı yer olacak. O açıdan Trabzon’un geleceği parlak. Trabzon’da yatırımlar devam ediyor” diye konuştu.

Akyazı Projesiyle ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon kamuoyunun Akyazı Projesine sahip çıkmasını istedi. Bıyıklıoğlu, Akyazı Projesi’ne karşı çıkanları da eleştirerek, “Geçmişte Tanjant Yolu’na da karşı çıkıldı ve 20 yıl Trabzonlunun hizmet alması engellendi. Trabzon’daki ulaşım aksadı ve negatif yaklaşanlar geri çekilmek durumunda kaldı. Bu yolu yapmak AK Parti hükümetine nasip oldu. Bu yanlış davranışta bulunan arkadaşların mutlaka geri çekilmesi lazım. Millete hizmetin önüne geçmemesi, bunun engellenmemesi gerekir. Bu Trabzon’a ve Trabzonspor’a lazım olacak bir tesisin yanı sıra Trabzon’u da büyütecek bir projedir. Akyazı’ya Trabzonluyum diyen herkese sahip çıkması lazım. Karşı çıkanlarında 20 sene sonra hata ettik demeleri bir işe yaramayacak. Trabzon kamuoyunun onları nefesleriyle boğması lazım. Buna karşı çıkanlara ‘yeter’ demek lazım” ifadelerine yer verdi.

Erzincan-Trabzon arasında yapılması planlanan demir yolu projesine de değinen Bıyıklıoğlu, demiryolunun proje aşamasında olduğunu söyledi. Bıyıklıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “En ekonomik ve uygun olabileceğinin değerlendirilmeleri yapılıyor. Önümüzdeki zaman diliminde projesi yapılacak ve adım adım ilerleyecek. Türkiye’nin bugün ekonomisinin güçlü olması bu hizmetlerin gelmesini sağlar. Elde edilen geliri sadece çalışanına verse hiçbir şey yapamaz. Türkiye doğru yönetiliyor. İnsanımız bunu görüyor. Bugün Amerika’da ve Avrupa’da olmayan istikrar Türkiye’de var ve istikrar Türkiye’de olduğu için Türkiye’ye yatırımlar geliyor. Bu Türkiye’yi ne doğuya ne batıya hep yukarı gidiyor. Türkiye büyüyüp gelişip mutlu bir ülke olacak. Biraz sabretmek lazım. Şu anda yapılan çalışmalar başarının kendisini gösteriyor. Avrupa krize girdi, Türkiye’de yok. Avrupa Türkiye’den çok şey öğreniyor. Şu anda Türkiye’de bir otomobil imalatı için gerekli tüm teknoloji oturdu. Yabancı firmalar çekilse Türkiye bütün aksamından her türlü teknolojik bilgi birikimine mevcuttur. Elektrikle çalışan otomobiller revaşta. Bu şekildeki elektrik şarjıyla çalışan otomobiller yavaş yavaş yerleşecek. Türkiye bu noktada iyi adım atmış, önümüzdeki dönemde Türkiye kendi arabasını kendisi yaparsa kimse şaşırmasın.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler