Akyazı'da son aşamaya gelindi

Akyazı'da son aşamaya gelindi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaştıklarını bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaştıklarını bildirdi.

Turan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Akyazı Stadı'na ilişkin bilgiler vererek, "Ülkemizde birçok özelliği ile ilkleri barındıran Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaştık. 41 bin 513 seyirci kapasiteli statta İtalya'dan gelen çimlerin serilmesine başladık." ifadesini kullandı.

Serilmeye başlayan çimin geriye kalan 5 bin 200 metrekaresinin de yarın statta olacağını belirten Turan, şunları kaydetti: "Serme işleminin ardından çimin üzerine hibrit çim çakılacak ve zemin futbol oynamaya hazır hale gelecek. İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorboard 7,5 piksel aralığında olmasıyla ülkemizde tek olacak. 10 piksel olacak saha reklam panoları, köşelerinin oval olarak dönmesi özelliği ile de Türkiye'de ilk olacak. 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 bitki grubu yer alacak. 41 bin 461 koltuk kapasiteli statta 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. UEFA kriterlerine göre 2 bin Lux olan saha aydınlatma kriteri Akyazı Spor Kompleksinde 3 bin Lux olarak kullanıldı."

Turan, toplam bin 500 araçlık otopark alanı olan Akyazı Spor Kompleksi içinde 500 araçlık kapalı otopark da yer aldığını aktararak, 4 ana giriş-çıkış olan statta tribün önlerinde yaklaşık 8 ile 10 metre yürüme mesafesi olacağını kaydetti."Akyazı Spor Kompleksi, projesi ve mühendislik uygulamasıyla gurur kaynağımız bir eser olacaktır" ifadelerini kullanan Turan, son aşamaya gelen çalışmaları bitirip en kısa sürede Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teslim edeceklerini belirtti.

Turan, "Köklü bir maziye sahip Trabzonspor'un yeni başarılara imza atacağı Akyazı Stadı şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklindeki ifadeleriyle paylaşımını tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor