Akyazı %80 Tamam

Akyazı %80 Tamam

TOKİ Başkanı açıkladı! ' Trabzon'da Akyazı %80 tamam'

TOKİ Başkanı açıkladı! ' Trabzon'da Akyazı %80 tamam' Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon’da yapımı süren Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nin, Türkiye'nin yüz akı bir tesis olduğunu belirterek bütün motivasyonlarını Trabzonspor'un ilk maçında sahayı açmak üzerine kurduklarını söyledi.

Turan, beraberindeki yetkililerle statta incelemelerde bulundu. Stadyumu gezerek yetkililerden bilgi alan Mehmet Ergün Turan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akyazı Stadyumu'nun sadece Trabzonspor'un değil Türkiye'nin yüz akı olduğunu belirten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, " Avrupa'da belki sıralamaya girecek tesislerden bir tanesidir. Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde son 4-5 aydır çalışmalarda bir hızlanma söz konusu. Türkiye'de ilk defa uygulanan bir çelik konstrüksiyonu var. Çok ince detayları gerektiren bir işçiliği var. Çelikte yüzde 75-80 aşamasına gelmiş durumdayız. Bütün motivasyonumuz Trabzonspor'un ilk maçında sahayı açmak üzerine kurulu. Geniş bir alanda çalışıyoruz. Bugün burada inceleme yapmamızın nedeni sahayı hangi noktada toplayacağız. Bunun üzerine bir toplantı yapacağız. Çalışan sayısını bayramdan hemen sonra iki katına çıkarmış olacağız. Çelik imalatını bitirip, sahadan çekilip saha finişlerini yapmamız lazım. Sahayı son sistem hibrit çim ile yapacağız. Koltukları ise en son sistem koltuklara çeviriyoruz" dedi.

"TÜRKİYE MÜHENDİSLİĞİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ BİR STADYUM" Kendisinin Trabzonlu olduğunu belirten Turan, "Benim gibi burada çalışan ekipteki arkadaşlarımız da Trabzonlu. Akyazı Stadyumu'nun Trabzonspor için ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu özel bir şey. Biz 18 tane stadyum yapıyoruz ama burası bizim için özel bir durum. Cumhurbaşkanımızın bire bir takip ettiği bir stadyumdur burası. Başkanlarımız da burayı yakinen takip ediyorlar. Türkiye Mühendislik eseri açısından da önemli bir stadyumdur burası. Sadece bir stadyum yapmıyoruz. Türkiye Mühendislik hayatı açısından da çok önemli bir eser inşa ediyoruz. Ekibimizle birlikte bütün motivasyonumuz bu stadyumu ilk maça yetiştirme azmindeyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler