Akpınarlı gençler Asker Oldu

Akpınarlı gençler Asker Oldu

İlçemize bağlı Akpınar Beldesi’nde askere gidecek olan 1989/3 tertip 16 genç, Akpınar Muhtarlığı tarafından organize edilen bir şenlikle asker ocağına uğurlandı.

 

Vatanî görevlerini yapacak gençler için Akpınar İlköğretim Okulu önünde düzenlenen uğurlama törenine Akpınar Mahallesi Muhtarı Necmettin Bıyıklı ve asker adaylarının aileleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Muhtar Bıyıklı, beldelerinde ilk kez bir asker uğurlama töreni düzenlendiğine dikkat çekerek, “Kahramanlar diyarı Akpınar'dan peygamber ocağına vatanî görevinizi yapmak için gidiyorsunuz. Yolunuz açık olsun güle güle gidin, güle güle gelin” dedi.

Asker uğurlaması sırasında sevinç ve gurur bir arada yaşandı. Duygulu anlar yaşayan ailelerden bazıları sevinç gözyaşına boğuldu bazıları da gülerek evlatlarını uğurladı. Asker adaylarının aileleri de evlatlarının vatanî görevlerini lâyıkıyla tamamlayarak sağsalim yanlarına dönmeleri için dua ettiler.

Davulzurna eşliğindeki folklor gösterisinde ise tam bir coşku yaşandı. Akpınarlıların asker adaylarıyla birlikte horon oynadıkları etkinlikte yöresel sanatçılar Coşkun Aslan, Bahattin Bıyıklı, Şaban Bıyıklı, Coşkun Bayraktar, Serdar Bıyıklı, Abdurrahman Değermenci ve İsmail Cumhur da sahne aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat