Akgün'den Mesaj

Akgün'den Mesaj

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, 19 Mayıs’ın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirterek, genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamının bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkıp dünyaya özgürlüğünü haykırdığının altını çizdi.

Başkan Akgün, "19 Mayıs 1919, Tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakarlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Bütün dünya Türk Milletini yok etmenin hayalden öteye geçemeyeceğini kati olarak anlamıştır. Bu savaş, Türk Milletinin kahramanlığının, Vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur"dedi.

Vural sözlerini şöyle tamamladı: "Büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bugüne anlam katan gençlerimize, ecdadımızın bu vatan topraklarını korumak için yaptığı fedakarlıkları göstererek, ecdatları ile gurur duymalarını ve bize bıraktıkları mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekir. Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. AK Parti iktidarı bunun mücadelesini vermektedir. Çok ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur.Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. İstiklal mücadelemizin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler