Akgün'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Akgün'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Akgün'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

AK Parti Akçaabat  İlçe Başkanı Emre Akgün,  21 Ekim Dünya Gazeteciler Günüyle ilgili mesaj yayımladı. Akgün  mesajında şu ifadelere yer verdi:

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Gelişen ve büyüyen yeni Türkiye’de artık insanlar her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabilmekte ve kendi düşüncelerine uygun basın yayın organlarını da rahatlıkla takip edebilmektedirler. Bugün ülkemizdeki internet kullanım oranı da %90’lara yaklaşmıştır.Ülkemiz tarihinde önemli dönüm noktalarından birisi olan, adeta ikinci İstikal Mücadelemizi verdiğimiz gün olan 15 Temmuz 2016 akşamı bir kez daha gördük ki medya bir ülkenin kurtuluşunda kilit bir rol oynayabiliyor. Sn Cumhurbaşkanımızın o tarihi çağrısı ile halk sokaklara akmış ve darbeye karşı adeta darbe yapan bir millet olarak tarih sahnesinde yerini almıştır.

Basının en önemli çalışma organlarından olan gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynarlar. İnsanlar, basından okudukları ve takip ettikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar. Bu sebeple gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme, bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle bu zorlu görevi icra ederken hayatını kaybeden gazetecilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ayrıca şehrimizde faaliyet gösteren gazetecilerimizin de 21 Ekim Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler