Akçaköy Derneği

Akçaköy Derneği

Akçaköy Belediyesi tarafından organize edilen Akçaköy Harmancık Şenlikleri'nin 8'incisi gerçekleştirildi.

2003-2007 yılların arasında Akçaköy Belediyesi tarafından organize edilen ilçemizin en yeni şenliklerinden olan Akçaköy Harmancık Şenlikleri'nin 8'incisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şenlikler Akçaköy Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nin organizesinde gerçekleştirildi.

Derneğin Akçaköyspor işbirliği ile organize ettiği ve sponsorluğunu Turkcell, Dumanoğlu Düğün Salonu ve Akçaköylü bazı işadamlarının üstlendiği Akçaköy Harmancık Şenlikleri 9 Ağustos 2009 Pazar günü Harmancık mevkiinde  kutlandı.

Sabah saatlerindeki hafif yağışlı havaya rağmen şenlik alanında toplanan binlerce kişinin, saat 11.00’den sonra yağışsız havayla gönüllerince bir gün geçirmelerine vesile olan şenliğin açılış konuşmasını Akçaköy Kültür-Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Y. Doç. Dr. Kemal Üçüncü yaptı.

Dernek Başkanı Üçüncü, bu yıl sekizincisi düzenlenen Akçaköy Harmancık Şenlikleri'nin yöre insanları arasında dayanışmayı, kaynaşmayı birlikteliği sağlayacağını, üretim için temel bir araç olduğunu belirterek, Akçaköy kurumları tarafından benimsenmesinin önkoşul olduğunu ifade etti.

Akçaköy Harmancık Şenlikleri’nin sadece Akçaköy insanı için değil ulusal kimlik taşıması için Akçaköy kurumlarının gerekli çalışmaları başlatmalarının ve uygulamalarının gerektiğini belirten Kemal Üçüncü, Harmancık mevkiinin Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan tahsisi yapılarak veya kurum idaresinde yöre insanının dinlenme alanı olarak tasarlanması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların da kır-kent diye ifade ettiği dinlenme tesislerinin yapımı konusunda girişimlerinin olması gerektiğini vurgulayan Dernek Başkanı Kemal Üçüncü, Harmancık mevkiinin vatandaşlar tarafında korunması konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Şenliklerin kısa süreli bir hazırlık döneminde gerçekleşmesi nedeniyle şenlik alanında protokol katılımın az olduğu gözlenirken; Akçaköy dışından katılımcıların da yoğun olduğu şenliklere yerel yöneticilerin çoğunluğunun katılmayışı da dikkatlerden kaçmadı.

Kemençe eşliğinde yöresel halkoyunlarının oynandığı şenliklerde katılan vatandaşların, horona nadiren verdikleri araların birinde de kolbastı yarışması yapılırken; yarışma sonunda bütün katılımcı gençlere Turkcell tarafından birer hediye paketi takdim edildi.

Şenlik sonunda muhabirimize bir açıklama yapan Dernek Başkanı Kemal Üçüncü, bütün katılımcılara teşekkür ederek, 1 Ağustos 2010 tarihinde Akçaköy Belediyesi tarafından düzenleneceğini umdukları 9. Akçaköy Harmancık Şenlikleri için de ilk daveti yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat