Akçakale Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Akçakale Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Akçakale Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Akçaabat’ın tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılarak kültür turizmine katkı sunması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla Akçakale Kalesi restorasyon çalışmaları başlıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, restorasyon öncesi kalede kazı çalışmaları yapan çeşitli illerden bölgemize gelen profesyonel ekibi ziyaret etti. Tarihi Akçakale Kalesi ve yapılan kazı çalışmaları hakkından Başkan Türkmen’e bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İlter, bu kalenin geçmişte çok önemli tarihi vakalara ev sahipliği yaptığını anlatarak  tarihi kayıtlara göre Akçakale’nin 800 yıldan daha eski bir tarihe sahip olabileceğini vurguladı.

Belli bir plan ve program dahilinde çalışan ekiple Kale hakkında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Akçakale, Akçaabat’ın en güzel mahallelerinden biri. Yapımına 1297’de başlanmış ve 33 yılda tamamlanmış olan Akçakale Kalesi’ni ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu kale 1900’lü yılların başına kadar kullanılmış. İçerisinde ahşap yapılar bulunan kale zaman içinde yıkılıp gitmiş ama biz geride kalan duvarları restore ederek aynı zamanda içini de yeniden bir proje ile hayata geçirerek ziyarete açmak istiyoruz. Arkeologlardan oluşan bu ekibin burda yaptığı kazı çalışmaları bizim için Akçakale ve Akçaabat’ın tarihi için büyük önem arz ediyor. Çalışmalarınız boyunca imkanlar dahilinde her türlü desteği Akçaabat Belediyesi olarak sağlayacağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum. ” dedi.

a2-006.jpg

a1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler