Akçakale Gülecek

Akçakale Gülecek

Yerel Destek Derneği'nin (YERDES) uygulayacağı projeyle, Akçaabat ilçesinin Akçakale beldesinin cazibe merkezi olacağı bildirildi

Yerel Destek Derneği'nin (YERDES) uygulayacağı projeyle, Akçaabat ilçesinin Akçakale beldesinin cazibe merkezi olacağı bildirildi.

YERDES Başkanı Mehmet Raşit Kayserilioğlu, projenin başlangıcı için hazırlanan ''Pilot Alan Seçim Sertifikası''nı Akçakale Belediye Başkanı Emre Akgün'e makamında teslim etti.

 

 

Akgün, burada yaptığı konuşmada, İstanbul merkezli ve yerel belediyeleri desteklemek amacıyla kurulan YERDES'in, 2009?2023 yerel kalkınma pilot bölgesi olarak Akçakale'yi belirlediğini belirterek, ''Çok sayıda uzman, bu konuya yoğunlaşmış durumda. YERDES, bilim dünyasını ve sivil toplum kuruluşlarını bu amaçla seferber etmek üzere 22 konu başlığı belirlemiştir. Sorunlar, hiçbiri atlanmadan birlikte belirlenecek, hedefler ortak vizyonda buluşacak. Böylece Akçakale cazibe merkezi olacaktır'' dedi.

 

 

Tarakçıoğlu ise başta merkezi yönetim olmak üzere yerel ve bölgesel birçok organizasyonun kalkınma odaklı farkındalık oluşturma ve gelişime yönelik kapsamlı teşvik ve destekleme çabalarının sürdüğünü anımsatarak, şöyle devam etti:

 

''Türkiye genelinde ilk projeyi Akçakale'de uygulayacağız. Türkiye'de yaşanan hızlı kentleşme ve göç olgusuna bu çerçevede bakmak kaçınılmaz olmuştur. Nitekim Anadolu, yetiştirdiği başta beyin gücünü sonra kıt olan sermaye kaynaklarını ve her tür sektöre ait yetişmiş insan gücünü sürekli batıya göç vermiş ve kendisi bu kayıplardan dolayı adeta çaresizleşmiş, kalkınma gayretleri yerini en azından durağanlığa bırakmıştır. 2009 yılı için destek çağrısı Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) kapsamında pilot bölge alanı olarak seçilen Trabzon'un Akçakale Belediyesi olmuştur. Deklarasyonu yapılan, 2023 yılında bitirilmesi planlanan ve 22 ana başlıktan oluşan program irdelenerek ilerleyen süreç içinde detayları ve öncelikleri belirginleşecektir.''

 

Proje kapsamında iletişim ve farkındalık oluşturmadan ulusal ve uluslararası kardeş belediyelerle işbirliklerine, kültürel aktivitelerden çocuklara yönelik projelere, geleneksel el sanatlarından balıkçılık ve deniz ürünlerine kadar pek çok konuda program oluşturulacak.
 

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat