Akçaabat'tan Orduya Moral Desteği

Akçaabat'tan Orduya Moral Desteği

Akçaabat'tan Orduya Moral Desteği

Akçaabat'ta Ordumuza Destek Yürüyüşü

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için destek yürüyüşü düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik harekatına Akçaabat'ta sivil toplum kuruluşları "Ordumuzun Yanınızdayız" mesajı verildi.

 

Akçaabat Sivil Toplum Kuruluşlarının organize ettiği "Kahraman Ordumuzun Yanınızdayız" yürüyüşü öncesinde Akçaabat Atatürk Parkı'nda saygı duruşu ve ardından istikal marşı okundu. Çok sayıda STK başkanının destek verdiği basın açıklamasının yöresel kıyafet giymiş Esra Tayar tarafından okundu. Açıklamada "açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

" Ülkemizin haklı ve meşru bir operasyon yürüttüğü sınır ötemiz AFRİN’de; askerimizin yalnız olmadığını, yüreklerimizin toplu attığını bilmek ve bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Terör ateşini kaynağında söndürmek azmiyle tüm dünya nezdinde de tamamen haklı gerekçelerle; tarihi şanla, şerefle dolu asil Türk Ordumuzun Afrin’e düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekâtı, mutlaka neticelenene kadar sürecek ve Türk Milleti, nihayetlenene kadar Kahraman Mehmetçiklerimizin bu savunma amaçlı onurlu operasyonuna sonuna kadar destek veriyor ve Ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Vatanı ve milleti için canını hiçe sayan evlatlarımıza destek için bizler de varız. Seferle emrolunan bir inanmış Milletin, zaferle müjdelenmesine duacıyız. Hepimiz askeriz bu uğurda sonuna kadar ordumuzun yanındayız!. Tarihin en şerefli milletinin yeni destanlar yazmasını kimse engelleyemez." denildi.

Akçaabat Belediyesi eski meclis üyesi Halil Seyis'in  Sakarya şiirini okumasının ardından Akçaabat Askerlik Şubesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte "Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez, Hepimiz Askeriz. Kahraman Türk Ordusu Akçaabat Seninle" gibi sloganlar atıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve ilçedeki STK Başkanlarının da yer aldığı yürüyüş sonrasında Akçaabat Askerlik Şubesi Başkanı Üst. Ferhat Işıklı'ya Türk Bayrağı ve Askerlik için dilekçeler teslim edildi. Askerlik Şubesinin önüne  ve şehirdeki üst geçitlere "Kahraman Ordumuzun Yanındayız" Afişleri asıldı.

Destek yürüyüşüne bir  vatandaşın tüfeği ile katılması ise dikkat çekti.

fotogaleri.gif

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler