Akçaabat'tan Hükümete Yüklendi.

Akçaabat'tan Hükümete Yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan Yardımcısı haluk Koç, Akçaabat ilçe teşkilatını ziyaret etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan Yardımcısı haluk Koç, Akçaabat ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Koç, Kürt sorununun çözümünün TBMM gibi meşru zeminlerde olması gerektiğini savundu.

Haluk Koç’u  Akçaabat’a gelişinde, Trabzon Milletvekili M. Voklan Canalioğlu, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, İlçe Başkanı Mustafa Nadir, milletvekili adayı Ali Türen Öztürk ve çok sayıda partili karşıladı.

Parti binasında partililer konuşan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklamalarında, Başbakan Erdoğan’ın basın üzerinde etkisiyle basının partilerine amborgo uyguladığını ancak iktidar partisinin her açıklamasını haber yaptığını belirtti. Koç “CHP olarak yapmış olduğumuz açıklamalar yayınlanmıyor. Çünkü Başbakan öyle istiyor. AK Parti’nin her açıklaması gazetelerde ve televizyonlarda yer buluyor” dedi.

Türkiye’nin çağdaş bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kabul ettiklerini belirten Koç “Türkiye’nin artık 12 Eylül anayasasını yırtıp atması lazım, çağdaş özgürlükçü her türlü vesayetten arınmış, yargının gerçekten bağımsız olduğu , parlamenter demokratik sistemin güçlendirildiği, kurum ve kurallarıyla çağdaş bir anayasaya ihtiyacı vardır. Biz bunu istiyoruz.

Bunun için bir komisyon kuruldu. Her siyasi partiden eşit sayıda milletvekili katıldı çalışmalara başlandı.  Anlaşmazlık olan maddeler parantez içerisine alındı.  Daha sonra görüşülmek üzere. Ama bu masaya bir bomba atıldı. Bombayı attıran Başbakan’ın bizzat kendisiydi. Neydi o bomba? Parlamenter sistemi kaldırıyorum, başkanlık sistemini getiriyorum. Bunun anlamı ne? 23 Nisan’da koltuğa oturttuğu çocuğa , ''şimdi sen başbakansın istediğini as istediğini kes ''demişti. Amaç bu işte denetlenmeyen, sorgulanmayan her istediğini yaptırmaya kadir, bu yetkilerle donanmış bir başkanlık talebi geldi. CHP buna itiraz etti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akçaabat Erol Günaydın Sanat Mekezi’ne geçen Haluk Koç, burada sahnelene komedi oyununu partililer ile birlikte izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler