Akçaabat'tan Genel Başkan Geçti

Akçaabat'tan Genel Başkan Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in isteğini kıramayarak geldiği Akçaabat’ta gençlerle ve partilileriyle sohbet etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in isteğini kıramayarak geldiği Akçaabat’ta gençlerle ve partilileriyle sohbet etti. Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ile Trabzon milletvekili Volkan Canalioğlu da da eşlik etti.

Giresun’da 36’ncı Uluslararası Aksu Festivali’nin açılış törenine katıldıktan sonra havayoluyla Ankara’ya dönmek için Trabzon’a hareket eden Kılıçdaroğlu’nun otobüsünde yer alan CHP İlçe Başkanı Nadir’in Akçaabat’ta yemek molası verme teklifine sıcak bakan Genel başkan kılıçdaroğlu, Körfez Metin köfte Salonu’nda ağırlandı.

cumhuriyet-halk-partisi-(ch.jpg

cumhuriyet-halk-partisi-(ch.20130528145351.jpg

Akçaabatlı ressamlardan Ekrem Kutlu’nun bir tablosunu hediye ettiği Kılıçdaroğlu, yemek sonrasında da çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu bir grup gençle sohbet de eti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ’çözüm süreci’ ile ilgili hükümete yüklendi.

“Barış ayrı bir şeydir ama 76 milyon yurttaşın terör örgütünün liderinin ağzına bakması, o noktaya getirilmesi ayrı bir şeydir. Bunu kabul etmeyiz hiçbir zaman.” diyen ve Türkiye’ye söz verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “CHP parlamentoda olduğu sürece hiç kimse ’Türk’ lafını anayasadan çıkarmaya cesaret edemez.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Yeni bir süreç başladı. Deniyor ki ’Bu sürece CHP neden destek vermiyor?’ Şunu söyleyeyim, sürecin ne olduğunu bilen var mı? Bilmediğimiz bir konuya nasıl destek vereceğiz? Sözde akil adamlar geliyor. Soruyorlar, ‘Barış istiyor musunuz?’ diye. Allah aşkına barış istemeyen kimse var mı? Bu ülkede bir tek çocuğumuzun bile saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. Herkesin barış ve huzur içinde yaşamasını isteriz. Barış ayrı bir şeydir ama 76 milyon yurttaşın terör örgütünün liderinin ağzına bakması, o noktaya getirilmesi ayrı bir şeydir. Bunu kabul etmeyiz hiçbir zaman.”

“Barış kadar güzel bir laf var mı? Çocuklarımızın adını ’Barış, Özgür’ koyduk" diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama terör örgütüyle anayasa görüşmelerini yapmak ayrı bir şeydir. Biz ona karşıyız. Her zaman karşı çıkacağız. Size sözüm var. Asla unutmayın. Sözüm bir; CHP parlamentoda olduğu sürece hiçkimse ’Türk’ lafını anayasadan çıkarmaya cesaret edemez. Sözüm iki; CHP parlamentoda olduğu sürece bizim bedenlerimiz çiğnenmeden hiçkimse ’Türk milleti’ lafını anayasadan çıkaramaz. Sözüm üç; Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu ve önder rolünü anayasanın başlangıç bölümünden asla çıkaramaz. Bunlar bizim Türkiye’ye sözümüzdür. Her vatandaşımıza sözümüzdür. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun her vatandaşın başımızın üstünde yeri vardır. Ama bizim ortak değerlerimiz vardır. O ortak değerler bu toplumun ortak değerleridir. Her kimlikten her yaştan yurttaşlarımızın ortak değerleridir. Siz nasıl 4 bin yıllık geleneğinizi koruyorsanız, biz de ulusal kurtuluş savaşıyla elde ettiğimiz değerleri sonuna kadar koruyacağız. Bunun güvencesi, sigortası CHP’dir. Bize kimse demokrasi dersi veremez. Biz bağımsızlığımızı acı ve gözyaşıyla kurduk. Bu topraklarda şehitlerimiz, gazilerimiz var. Onları görmezlikten asla gelemeyiz. Onlar bize daha güzel bir Türkiye bıraktılar. Biz de çocuklarımıza daha demokratik, daha özgürlükçü bir Türkiye bırakacağız. Siz 4 bin yıllık geleneğinize sahip çıkıyorsunuz, biz de hem geleneklerimize hem de Türkiye’nin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkacağız.”

cumhuriyet-halk-partisi-(ch.20130528145446.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset