Akçaabat'tan Fener'e

Akçaabat'tan Fener'e

Akçaabat’ın son yıllarda yetiştirdiği başarılı Milli Boksörlerden biri olan Yakup Şener Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer oldu.

Trabzon ve Akçaabat’ın son yıllarda yetiştirdiği Şampiyon ve Milli Boksörlerden biri olan Yakup Şener Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer oldu.

1990 doğumlu olan Yakup Şener 9 yaşında başladığı spor yaşamından bu zamana kadar toplam 12 Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa ve Dünya 3.lüklerini sığdırmayı başardı.

En son 19 – 22 Kasım 2009 tarihleri arasında Bolu’da düzenlenen Büyükler Kulüpler Türkiye Şampiyonasında tüm rakiplerini eleyerek 60 kg.da şampiyon olarak çıkışını sürdürmeyi devam ettirdi.

K.T.Ü Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Şener, hocalarının dışında hiç kimseden maddi ve manevi hiçbir destek görmediğini belirterek; “her gittiğim Türkiye şampiyonalarından sürekli şampiyon olarak dönmeme rağmen ne yazık ki elde ettiğim başarıyla orantılı olarak hiçbir destek ve ilgi göremeyişim beni Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olmaya itmiştir” dedi.

Olimpik bir spor branşı olan Boks sporunun çok zor olduğunu belirten Şener, Olimpiyat oyunları spor organizasyonlarının en büyüğü, bu büyük organizasyona her isteyen sporcunun gidemediğini de belirten Şener, Trabzon’dan Olimpiyatlara bir tek spor branşının sporcu gönderdiğini bu branşında sadece Boks branşı olmasına rağmen ilgililerin neden bu denli başarılı sporculara duyarsız kaldığını anlayamadığını açıkladı. Bu zamana kadar kendi yağıyla kavrula kavrula bu noktalara geldiğini, zeytin ekmek yiyerek bu noktan daha ileri gidilemeyeceğini gördüğümden ve de sahipsiz kaldığından kendisine kucak açan Fenerbahçe Spor Kulübü‘ne gitmek durumunda kaldığını sözlerine ekledi.

Amacının Olimpiyat ve Dünya şampiyonu olmak olduğunu söyleyen Şener, daha yaşının 19 olduğunu söyleyerek çok çalışarak bu amacına ulaşacağına inandığını belirterek bir gün Trabzon’a ve Akçaabat’a Olimpiyat ve de Dünya şampiyonu olarak döneceğini söyledi. Son olarak bana sahip çıkmayanların alt yapıdan yetişen yeni genç yeteneklere sahip çıkmalarını umduğunu sözlerine ekledi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Spor