Akçaabat'ta Yurt İhtiyacı

Akçaabat'ta Yurt İhtiyacı

Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Münür Özkurt,Akçaabat'ın öğrenci yurduna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Münür Özkurt, bu yıl hizmete başlayacak olan KTÜ bünyesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte ilçede ortaya çıkan yurt ihtiyacını gidermek için ilçede bulunan evlerin uygun fiyatla kiraya verilmesi teklifinin kendilerine geldiğini söyledi.

 

Akçaabat’ta yurt yapımı için yer arayışları olduğunu, yurt yapımına kadar ilçeye gelecek olan öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için arayış içerisinde olduklarını kaydeden Özkurt, “Yurt yapacak arsa arayışı içindeyiz. Akçaabat’ta yurt yerine ‘Akçaabat’taki evler öğrencilere kiraya verilsin’ şeklinde öneriler geldi. Akçaabat’ın evleri bunun için yeterli mi bilemem ama gelen öğrenciler çoğunlukta zaten fakir öğrenciler olduğu için o evlere gücü yetmeyebilir. Yurtta aylık 80 TL’ye kalıyor. Evde bu fiyata kalmaları zor gibi gözüküyor. Bu konuda arayışlarımız sürüyor” ifadelerine yer verdi.

KTÜ’nün içerisinde inşaatı devam eden yurdu yakın zamanda tamamlamaya çalıştıklarını belirten Özkurt, “Akçaabat’ta yeni yurt yerleri bakıyoruz. Orada bu konuda yurt eksiğimiz bulunmakta. Yer bakıp büyük bloklar halinde 500 kişilik yurt yapmayı düşünüyoruz arazi temin edebilirsek. Beşikdüzü’nde yapımı düşünülen yurtlar için bugünlerde ihale edilerek inşaatına başlanacak” dedi.

250 erkek, 250 kız öğrenci kapasiteli yurtların çok lüks yapılmakta olduğunu belirten Özkurt, “İki kişilik odalar ve her odada buzdolabı ve TV var. Yurt malzemelerinin bugün yarın gelmesini bekliyoruz, bu yurtların devamı üniversitemizin içerisinde yapılmakta. Yapımı devam eden bu yurtlar ile Trabzon’da çok önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Yomra’da yapımı tamamlanmış yurtlar eksiklikleri giderildiği anda 15 gün içerisinde teslimat yapılabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Eğitim