Akçaabat’ta yıkım gerginliği

Akçaabat’ta yıkım gerginliği

Akçaabat’ta yıkım gerginliği

 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde sahillere yapılan çadırların yıkılmak istenmesi gerginliğe neden oldu.

 İlçe bağlı Mersin  Mahalle sahilinde vatandaşlar tarafından daha önce yapılan çadırlar kaymakamlık emriyle yıkılmak istendi. Yıkım alanına çok sayıda güvenlik kuvveti, itfaiye ve iş makineleri getirildi. Çadırları yıktırmak istemeyen vatandaşlar ile görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bu esnada bazı vatandaşların ise kendi çadırlarını yıktıkları görüldü. Bazı vatandaşların çadırlarda eşyalarının olduğunu ve kendilerine süre verilmesi halinde kendi çadırlarını kendilerinin yıkacağını ifade etmesi üzerine çadır sahiplerine pazartesi gününe çadırları kaldırması yönünde verildi.

Akçaabat Kaymakamlığı daha önce bu alanda çadırı bulunan vatandaşlar tebligat yaparak,  yaptıkları müştemilatın kaldırılmasını aksi takdirde yıkılacağını tebliğ etmişti. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel imzasıyla çadır ve diğer izinsiz yapılara yapılan tebligatta “3621 Sayılı Kanunu Hükümlerine aykırı olarak yapılmış çadırdaki/barakadaki işgalinizin, 2886 sayılı kanunun 75. Maddesi gereğince tahliye edilmesini, aksi takdirde her hangi bir mesuliyet kabul edilmeksizin gerekli işlemlerin yapılarak tahliyelerinin yapılacağını bilinmesini isteriz” şeklinde tebligat yapılmıştı.

Vatandaşlar Büyükşehir belediye Başkanının 2 ay için söz verdiğini iddia ettiler.

Yıkıma karşı olmadıklarını ancak zamana karşı olduklarını da dile getiren vatandaşlar “Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştük. Sezon bitimine kadar 2 ay daha burada kalın. Sonra burayı ter edersiniz dedi biz. Bizde bu nedenle çadırları boşaltmadık. Başkan verdiği sözün gereğini yerine getirmedi” şeklinde tepki gösterdiler.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler