Akçaabat'ta Toplu Bayramlaşma Gerçekleştirildi.

Akçaabat'ta Toplu Bayramlaşma Gerçekleştirildi.

Akçaabat'ta Toplu Bayramlaşma Gerçekleştirildi.

İslâm dininin iki bayramından biri olan Ramazan Bayramı 28 Temmuz Pazartesi günü eda edilmeye başlandı. 30 Temmuz’da sona erecek olan Ramazan Bayramı nedeniyle gerek Akçaabat Belediyesi ve gerekse de Büyükşehir Belediyesi gerekli tüm önlemleri alırken, Trabzon valiliği de bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi için aldığı bayram önlemlerini bağlı kurumlar aracılığıyla uygulamaya soktu.

Mezarlıklara akın

Akçaabat’ta saat 05.57’de kılınan bayram namazı ile başlayan Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar namazın hemen ardından ölülerini hayırla yad etmek için adeta mezarlıklara akın ettiler. Mezarlıklarda belediye yetkilileri tarafından yapılan bayram öncesi düzenlemeleri takdir eden vatandaşlar ölüleri için gönül huzuru içerisinde Kur’ân-ı Kerim okudular.

 

Resmî bayramlaşma

Ramazan Bayramı nedeniyle protokol mensuplarının memurlar ve halkla bayramlaştığı resmî bir bayramlaşma töreni düzenlendi. 28 Temmuz Pazartesi günü 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine tüm Akçaabat protokolünün yanı sıra Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da katıldı.

 

CHP’den protesto

Atatürk Parkı’ndaki bayramlaşma yerleşiminin önceki yıllardaki düzende olması Cumhuriyet Halk partisi (CHP)’nin yine tepkisine neden oldu. Atatürk heykelini arkaya alacak şekilde kurulan çadır düzeninin değişmediğini gören CHP İlçe Başkanı Musafa Nadir, vatandaşlarla bayramlaşıp protokolle bayramlaşmadan tören alanını terk etti. Bayramlaşma törenine AK Parti hariç ilgi gösteren siyasi parti olmadı.

İkramlar Cemil Usta’dan

Bayramlaşma töreninin ikramları her zaman olduğu gibi Cemil Usta tarafından yapıldı. Törene katılanlara etli ve nohutlu pilav ile ayran ikram edildi. Törene katılanların tümüne çikolata tutuldu.

akcaabat-bayramlasma.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat