Akçaabat'ta Siyasi Nabız

Akçaabat'ta Siyasi Nabız

Sayın ziyaretçilerimiz. Bundan böyle her hafta Akçaabat siyasetindeki perde arkası olaylarını sizlere aktarmaya çalışacağız.

Sayın ziyaretçilerimiz. Bundan böyle her hafta Akçaabat siyasetindeki perde arkası olaylarını sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu yorumları anlayışla karşılayacağınızı umut ediyoruz.

 

MHP GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI...

 

Akçaabat’ta siyasetin nabzı her geçen gün biraz daha fazla atıyor. Kulislerde çeşitli senaryolar yazılıyor. Bu senaryolar daha çok mevcut Başkan Şefik Türkmen ve AK Parti Adayı Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu arasında bir yarış olacakmış varsayımı üzerine. Ancak seçimlere sessiz ve son derece iddialı hazırlanan bir parti daha var; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP).

MHP, ilçe genelindeki belde belediye başkan adaylarını ve merkezde Osman Karaçukur’u görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttı. Bu törende MHP’nin gövde gösterisi yaptığını söyleyebiliriz. 22 Temmuz seçimlerinde Akçaabat’ta MHP, oylarını eskiye oranla bir hayli yükseltmişti. Adayları Osman Karaçukur’un MHP’nin yanı sıra CHP ve DSP’li seçmenin de oylarını alacağı söyleniyor. Bu söylentilere ise bugün, salondaki CHP ve DSP'lileri görünce hak vermemek mümkün değil. Osman Karaçukur partililere hitaben yaptığı konuşmada, siyasete yeni başlamış bir kişi görüntüsü verdi. Ama yüzünden dürüst bir kişilik olduğu anlaşılıyordu.

 

YETKİSİ YOK ETKİSİ ÇOK…

 

Akçaabat siyasetinde resmi olmayan birisi var. Kendi resmi olarak bir partide yönetici değil. Ancak Akçaabat siyasetine o yön veriyor dersek hatalı olmaz. Gerek iktidar partisi, gerekse muhalefetin ona danıştığı birçok siyasi hareket olduğunu biliyoruz.  Genel seçimde AK Parti’yi destekledi. Ancak yerel seçimde kendi partisine döndü.  Ama yine de bir yetkisi yok,  ama siyasete etkisi çok. Her nerde bir siyasi konuşma varsa onun ismi orada mutlaka geçer. O nedenle siyasete yön veriyor diyoruz. Adnan Topsakal’dan bahsettiğimizi  anlamışsınızdır.

Adnan Topsakal Akçaabat siyasetinde söz sahibi olan Adnan Güven’i de yanına alarak Akçaabat siyasetine yön veren ikili konumuna geçti.

 

AK PARTİ'DE NELER OLDU…

 

Akçaabat AK Parti’deki enteresan gelişmelere hep birlikte tanık oluyoruz. Teşkilatın kararını yok sayan Genel Merkez’e rest çeken bir başkan adayı ve ilçe teşkilatı profili. Duruşundan taviz vermeyen İlçe Başkanı Osman Çavuş, teşkilatına güvenen bir başkan adayı Haydar Ustaoğlu…

Evet, Genel Merkez’de bir fırıldak dönmüştü. Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak ile yine Mustafa Cumur haricindeki bir milletvekilinin Akçaabat’a müdahale etmesi ortalığı karıştırmıştı. Çünkü Bakan Özak, Şefik Türkmen ile bir taşta iki kuş vurmak istiyordu. Bunun için Mustafa Cumur’dan habersiz Akçaabat’a darbe vurmak istedi. Fakat Çavuş, darbeyi göğüsledi, karşı darbe yapıp durumu eşitledi. Ve gereken yani teşkilatın dediği oldu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan teşkilata rağmen bunların yapıldığını duysa ki; teşkilatlarına vekillerinden çok önem veren bir lider, emin olun teşkilata bu oyunu yapanları fena yapardı. Peki, dün akşamki telefon görüşmeleri olmasaydı AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı ne yapacaktı. Bu dik duruş karşısında hemen akıllara istifa ederdi yanıtı geliyor. Fakat öyle değil. Osman Çavu’un bu soruya cevabı; “Hayır istifa etmezdik. Kol kırılır yen içinde kalır. Biz bu partiye çok emek verdik. Öyle bir çırpıda bırakmak olmaz. Bize gösterilen veya yeniden belirlenen aday için çalışmalarımızı sürdürürdük. Ama seçim şimdikinden çok daha zor geçerdi” oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’u da bu olay o kadar etkiledi ki, Genel Merkez’deki Trabzon adayı Gümrükçüoğlu’nun tanıtımına gitmedi bile. Cumur’a rağmen kendi ilçesinde birilerinin at oynatması kimin olsa zoruna gider. Trabzon’un en büyük ilçesi Akçaabat’ta bu karışıklığa kim neden olduysa vebalini çok ağır ödeyecek. Çünkü Akçaabat çok önemli bir ilçe. ‘İkinci Trabzon’ desek yalan olmaz. Ve oradaki adayın prestijini sarsanlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını sonradan anladılar. Dileriz bundan sonraki süreçte Akçaabat’a çomak sokmak isteyenler akıllanmışlardır. Dileriz teşkilatçılığın ne anlama geldiğini bilmeyenler Akçaabat’ı tanıdıktan sonra derslerini almışlardır. Haa, bu arada bu kargaşayı neden olanların içinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta’nın da yer aldığı söylentileri var. Hatta gerekirse teşkilatın feshini bile gündeme getirebilirlermiş. Son olarak şunu söyleyeyim; eğer AK Parti Akçaabat’ta rezil olmak istiyorsa teşkilatını dinlemez, ama vezir olmak istiyorsa teşkilat ne istiyorsa onu dinlemeli. Tabana rağmen hiçbir şeyin yapılmayacağını en bilgisiz siyasetçi bile bilir. 

 

BAŞARAN BİZİ YANILTTI…

 

Sitemizde iki gün önce; Anavatan Partisi eski milletvekili olan Akçaabatlı Ali Kemal Başaran hakkındaki haberi okumuşsunuzdur. İki ayrı haber girmiştik. Birincisinde Başaran'ın CHP'ye geçeceğini yazmıştık. Ama Akçaabat Yeni Haber Gazetesi Sahibi İsmail Topal Başaran’ı arayarak konu hakkında birinci ağızdan bir cevap aldı. Aldığı cevabı da bize iletti ve biz de sitede okurlarımıza duyurduk. Başaran açıklamasında, mahalli basında çıkan bu yöndeki haberleri şaşkınlıkla takip ettiğini belirterek, “Böyle bir transfer konusu gündemimde yok ve hiçbir zaman da olmadı” demişti. Bugün başaran CHP'ye geçti ve geçiş töreninde yaptığı konuşmada kendisinin kökten CHP’li olduğunu söyledi. Yorumu size bırakıyoruz.

 

TÜRKMEN NABIZ YOKLAMAYA DEVAM EDİYOR…

 

Üç dönemdir Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini yürüten Şefik Türkmen dördüncü dönem için henüz çıkıp net bir şekilde aday olduğunu açıklamadı. Türkmen’in seçilip seçilememe yönünde kaygıları olduğu kesin. Arkasında güçlü isimler var ama bir önceki seçimin de sonuçları ortada. Geçmiş seçimde MHP’nin topyekûn kendisine çalıştığını herkes biliyor. Şimdi MHP’nin adayı iddialı. Bunu Sayın Türkmen’in göz ardı etmediği kesin. Aday olduğunu son güne kadar açıklamayacak gibi de duruyor. Bu zamana kadar geçmişte kendisiyle olan kişilere giderek nabız yokladığı ve görüş alışverişinde bulunduğunu biliyoruz.

Bize düşen bekleyip görmek.

 

FİKRET İNAN ve “AMA”SI

 

Akçaabat Belediye Başkan Adayları arasında seçim startını en erken veren siyasetçi Bağımsız Türkiye Partisi adayı Fikret İnan.  Öğretmenlikten geldiği için herkes ona “Fikret Hoca” diye hitap ediyor. Biz de öyle diyelim. Fikret Hoca, Akçaabat’ta öğretmenlik yaptığı yıllarda birçok öğrencisinin kalbinde taht kurmuş bir kişi. Sadece öğrencileri değil onu tanıyan herkes ona karşı bir sempati duyuyor. Fikret Hoca’nın hakkında kimsenin kötü bir şey dediğine şahit olmadık. Herkes  başkanlığa yakışacak bir kişi olduğunu ifade ediyor “ama!” diye de ekliyor. Bu “ama” partisi ile ilgili. Fikret Hoca kendisini tanıttı ama partisi aynı tanıtımı henüz başaramadı.


NOT:Bu köşeye yazılarıyla destek olmak isteyenler (ismi gizli tutulmak kaydıyla) yazılarını iletişim bölümünden bize ulaştırabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Siyaset