Akçaabat'ta Sempozyum

Akçaabat'ta Sempozyum

Akçaabat'ta Sempozyum

20-21 Nisan 2017 tarihleri arasında “Yazmalardaki El İzleri” alt başlıklı “Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu” düzenlendi.Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümünün düzenlediği sempozyum Fatih Eğitim Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Düzenlenen sempozyuma, Akçaabat kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhuruyet Başsavcısı Mustafa Sever, Jandarma Yüzbaşı Mesut Çelik, Akçaabat Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu,KTÜ Dekanları, öğretim üyeleri, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafir katıldı.

Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Ülkemizin kültürel miraslarından olup kaybolmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızdan yazmacılık sanatının yaşatılması ve geleneksel sanatların ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması amacıyla düzenlenen sempozyumda, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Trabzon'un tarihi mekanlarındaki form, doku ve yüzeylerin giysilerdeki yansımaları konulu küçük bir defile yapıldı. Adından Trabzon ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ile ilgili kısa bir tanıtım filmi gösterimi oldu.

Sempozyumda konuşan Akçaabat kaymakamı Soner Şenel, "Sempozyumların öncelikle bilim insanlarını bir araya getirmesi ve kendi alanında yetkin insanları bir araya getirmesi anlamında son derece faydalıdır. Bu sempozyum başta Akçaabat ve Trabzon olmak üzere oldukça önemlidir. " dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise geleneksel sanatların yaşatılması konusunda yapılan bu tür önemli çalışmalara her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, "Trabzon’un mazisinde yeri olan yazmacılık konusundaki sempozyumun, bu sanatın önümüzdeki kuşaklara aktarılması konusunda önemli bir görev üstleneceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından plaket takdim edildi.

akcaabat-kaymakami-soner-senel.jpg

sefik-turkmen-akcaabat-sempozyum.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler