Akçaabat’ta Sebat Taksi esnafının 2 Bağlantıönemli sorunu var

Akçaabat’ta Sebat Taksi esnafının 2 Bağlantıönemli sorunu var

Akçaabat’ta Sebat Taksi esnafının 2 Bağlantıönemli sorunu var

MAĞDURİYETİMİZ SONLANSIN

1972 yılından bu yana Akçaabat’ta taksi kuruluşu olan Sebat Taksi, son dönemde artış gösteren KY plakalı taksicilik hizmetleri ve köylere hatsız olarak çalışan minibüsler nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Taksici esnafı Akçaabat’ta ihtiyaçtan fazla KY plakası verildiğini söylerken verilmeye de devam edildiğini açıkladı. Aileler olarak büyük mağduriyet yaşadıklarına dikkat çeken taksici esnafı şu serzenişlerde bulundu: ‘’Biz burada 20 taksiyiz, 50-100 metre ara ile taksi plakaları verilmiş durumda. Akçaabat zaten sıkışık bir yer. Bu kadar mesafe yakınlığında biz de iş yapamaz hale geldik. Bu iş potansiyeline güvenerek, aracını, mobilyasını yenileyen çalışanlarımız oldu. Belediye bu noktada koordinasyonu sağlayamadı. Burada ihaleler yapıldı. Belediye bizimle hiçbir şey konuşmadı. Evet mahallelerde vatandaş ulaşımda mağdursa bizim taksileri 5’er 5’er mahallelere yayabilirdi. Biz ne vatandaş mağdur olsun ne biz mağdur olalım istiyoruz.

 

SN. SOYLU’YA İLETTİK

 

Akçaabat’ta 550 civarında Trabzon minibüsü var. Burada 4 plakayı birleştirip tek plaka yaptı. Şimdi minibüsleri azaltıyorum diyorsun, KY plakaları artırıyorsun, çifte standart değilse ne. Boşta kalan Trabzon plakaları da kendi köylerine hatsız olarak çalışmaya başladı. M plakalar hukuksuzca mahallelere çalışmaya başladı. Çalışmadığı yat günlerinde hakkı olmadığı halde korsan olarak bu minibüsler para kazanıyor. Halkın yararına mıdır bu işler? Kimden izin alıyorlar. Kim göz yumuyor? İncelenmesi lazım. 15 yıldır taksicilik yapan arkadaşlar da var aramızda neyin ne olduğunu biliyoruz.’’ Konuyla ilgili sıkıntılarını Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiklerini açıklayan taksici esnafı, kendisinin ilgilendiğini bir toplantı gerçekleştirildiğini yeni bir toplantı planlandığını artık bu noktadan sonra kalıcı bir çözüm beklediklerini kaydetti.

 

1972 yılından bu yana faaliyette olan Sebat Taksi korsan mahallelere korsan minibüs ve aşırı sayıda KY plakaları nedeniyle Akçaabat’ta iş yapamaz hale geldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler