Akçaabat'ta piyasaya sahte para sürmek isteyen 3 kişi tutuklandı.

Akçaabat'ta piyasaya sahte para sürmek isteyen 3 kişi tutuklandı.

Akçaabat'ta piyasaya sahte para sürmek isteyen 3 kişi tutuklandı.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları dev operasyonda piyasaya sahte para sürmek isteyen ikisi bayan beş kişiyi yakaladı.

İlçe merkezinde bir araca düzenlenen operasyonda yaklaşık 20 bin lira civarında sahte para ele geçirilirken araçta bulunan ikisi bayan beş kişi  (T.D.,H.A.,E.S.A.D.,B.Ç.) yakalanarak göz altına alındılar. Akçaabat Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheliler burada yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiler. Adliyede nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan zanlılar tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Yaklaşık iki saat süren mahkemede şüphelilerin suçlamaları kabul etmemelerine rağmen şüphelilerden T.D.,H.A.,E.S. "piyasaya sahte para sürmek" suçlaması ile tutuklanarak Trabzon Bahçeçik Kapalı Cezaevine gönderildi. Araçta bulunan diğer iki bayan şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 

Şüphelilerin iddiaya göre kiraladıkları bir otomobille sahte paraları İstanbul'dan aldıkları ve yolda gelirken Eskişehir ilinde  polis ekiplerinin radar uygulamasında radara girdikleri ve Eskişehir'den Trabzon'a kadar emniyet tarafından takip edilmelerine rağmen yakalanamadıkları, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları titiz çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen kapsamlı operasyonla yakalanarak göz altına alındılar.

Öte yandan operasyona emniyet ekipleri tarafından "aslan kral" operasyonu adını verildiği iddia edildi.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler