Akçaabat'ta Olan Bitenler

Akçaabat'ta Olan Bitenler

Akçaabat Gündemine Dair Kulis Haberler...

 

YENİ CHP…

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe teşkilatı son dönemde eskiye göre atağa geçmiş görünüyor. Yaptıkları toplantı ve programlar ile farklı bir CHP görüntüsü veren parti yöneticileri, pekte alışık olmadığımız sosyal faaliyetler yaptıklarını görüyoruz. Son olarak Doğanköy’de bir ilköğretim okulunu başlatılan kampanya çerçevesinde baştan aşağıya boyadılar.  Güzel de oldu. Siyasi rakipleri AK Parti’yi iyi analiz etmiş olacaklar ki yıllar önce AK Parti’nin yaptığını şimdi CHP yapmaya başladı.  CHP Akçaabat teşkilatında bulunan genç yöneticiler bu konuda çok azimli ve heyecanlı. Bu heyecanlarını parti içerisinde de görmek mümkün. Belediye seçimlerine bu hızla girerlerse de parti oylarını yukarı doğru çekebilirler. Bu heyecanın en büyük etkeni ise Ali Türen Öztürk ve il Başkanı Yavuz Karan.

KARAYOLLARI MÜDÜRÜ…

AK Parti Akçaabat ilçe teşkilatı İl Genel Meclisi Üyesi Emin Zurnacı’yı da yanına alarak Ahmet Ziya Öztürk başkanlığında hafta içerisinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Partilileri kısa bir süre önce Antalya Bölge Müdürlüğü’nden Trabzon’a atanan Ahmet Hulki Tuncer karşıladı. Akçaabat basınının da yer aldığı ziyarette AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Öztürk, Düzköy yolunda gelinen noktayı ve ilçedeki çeşitli yol sorunlarını müdüre anlattı ve siyaset mercii olarak kendilerinin vatandaşa karşı sorumlu olduklarını belirti. Sözü alan Müdür Tuncer, sorunları ve çözüm yollarını bürokrat değil de bir siyasetçiymiş gibi cevapladı. Cevaplardan anladığımız tek şey, 2003 yılından beri ilk kez bu müteahhitlere alacaklarını zamanında ödeyemedikleri oldu.

Toplantının son bölümü ise basına kapalı yapılacağı belirtildi. Ancak sayın müdüre Akçaabat ve bölgemiz ile birkaç soru sorma ihtiyacı hissettik ve soruları sormaya hazırlanırken “Basından soru almayacağım. Bizim basına cevap verme yetkimiz yok. Sorularınızı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletirseniz gerekli cevapları ancak onlar verebilir” dedi. Biz de fazla ısrar etmeden soruların Akçaabat ile alakalı olduğunu belirtmemize rağmen soru cevaplamayacağını belirtti.  Sayın müdüre makamında soramadığımız soruları buradan soralım dedik. Belki genel müdürlüğüne yazar da sorularımız cevap bulur. 

1- Akçaabat’ta çok sayıda üst geçit yapılıyor, bazıları neredeyse birbiri yanında. Hatta Söğütlü beldesinde alt geçitin nerdeyse üstüne üst geçit yapılıyor. Buna rağmen birçok ölümlü kazanın olduğu Yıldızlı Güven Hastanesi önüne, yeri açılmasına rağmen neden üst geçit yapılması iptal edildi ve buraya üst geçit yapmayı planlıyor musunuz?

2-Akçaabat’ın arka bölümünde bölüm bölüm devam eden bir karayolu inşası var. Bu yolun hızına bakılırsa 2. Bir Trabzon tanjant yolu akıbeti gibi olacağa benziyor.  Bu yolu tam olarak ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz?

3- Akçaabat arka bölümünde devam eden yol için ne kadar kamulaştırma bedeli ödediniz?

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI…

Akçaabat Belediye Meclisi, kurulduğu ilk yıldan beri ilk kez çoğunluk sağlanamadığı için toplanamamış. Başkan Şefik Türkmen’in kontrol amacıyla il dışında olduğundan katılamadığı meclis toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığından iptal edilmiş.

 

TÜRKMEN KAÇMADI…

Akçaabat Yenimahalle’de yapılan 18 uygulaması ile ilgili sorunları daha önce sizlere aktarmış ve mağdur edildiklerini iddia eden vatandaşların Akçaabat Belediye Meclisi’nin basma haberini daha önce sizlere aktarmıştık. Bu ayki meclis toplantısına da toplu olarak katılmak için Hasan Saka Toplantı Salonu’na gelen Yenimahalleliler,  Başkan Türkmen’in mecliste olmadığını, hatta iptal olduğu öğrenince “Başkan Türkmen Kaçtı” şeklinde bir kamuoyu oluşturuldu. Konuyu Başkan Türkmen’e soran bir gazeteci arkadaşımıza Türkmen “Böyle bir şey söz konusu değildir. Kontrol amacıyla il dışındayım. Neden niçin kimden korkacakmışım. Yapmış olduğu gayri yasal bir şey mi? Kanunlar çerçevesinde yapılan bir uygulamadır” dedi.

ÖZTÜRK’ÜN HEYECANI…

Akçaabat Sebatspor’un en büyük destekçisi konumunda olan eski kulüp başkanı Zeki Öztürk’ün bu aralar heyecanı büyük. Öztürk kızının mürüvvetini görmeye hazırlanıyor. Hafta sonu Ankara’da yapılacak olan düğün töreni için sevenlerini Ankara’ya  davet etti.  Öztürk ailesine düğünün hayırlı olmasını diliyoruz.

SİYASETTEN KOPMAYAN ESKİBAŞKAN…

Siyaset bulaşıcı bir hastalık gibi, bulaşmaya görsün bir kere, sizden ayrılması güç. Bu sözün en açıklayıcısı AK Parti Akçaabat eski ilçe başkanı Osman Çavuş olsa gerek. Akçaabat ile ilgili her gelişmeyi yakından takip ediyor. Sadece siyaseti değil, sorunları ve çözüm önerilerini, yapılacak yatırımları bile takip etmeye çalışıyor. Son olarak Akçaabat’a huzur evi yapılması için bürokrasinin harekete geçmesini sağladı.  Hizmet etmek ve ilçeye bir şeyler kazandırmak için illaki siyasetin içinde olmak gerekmediğini gösterdi Sayın Çavuş.

KANALİZASYON AKMAYA DEVAM EDİYOR.

Akçaabat Belediyesi ile Söğütlü Belediyesi arasında vuku bulan kanalizasyon sorunu sonrası kolları sıvayan Akçaabat belediyesi, sorunun kökten çözümü için yapması gerekeni yaptı. Akçaabat belediyesi Yaylacık Mahallesi’in alt kısmının kanal akarını Kireçhane mevkiinde bulunan derin deşarj kuyusuna aktarmak için bir proje hazırladı. Proje kısa sürede bitirilecek ve halen denize akmaya devam eden kanalizasyon atıkları artık denize akmayacak.

BÜYÜKŞEHİRE HAZIRLIK MI?

Akçaabat Belediye’si artan idari birimler için yeterli alan bulamayınca çareyi belediye binasının üst katına ilave kat atmada buldu. Çatı katı bulunmayan binaya 5. Kat atılacak. Bu kat işini ise bazıları büyükşehire hazırlık olarak değerlendirdi.

KORAY AYDIN VE AKÇAABAT MHP

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kısa bir süre sonra kongresi var. Kongrede mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin en büyük rakibi Trabzon Milletvekili Koray Aydın. Koray Aydın’a MHP’in Trabzon kanadı (İl Başkanı) destek olmadığını hatta daha da ileri giderek Sayın Aydın’ın adaylığını “macera” olarak nitelendiriyor. Buna karşılık Akçaabat kongre için renk vermiyor olsa da, Koray Aydın’dan yana tavır alacaklarmış gibi gözüküyor. Bunu Akçaabat kongresinde yaşananlara bakıldığında anlamak hiçte zor olmasa gerek.

AKÇAABAT VE MEDYA…

Akçaabat’ta basın ile ilgili sevindirici gelişmeler oluyor.  Son dönemde birçoğunuzun belki de ismini hiç duymadığı birçok haber sitesi yayın hayatına başladı. Bir o kadarda isim hakkı tescili yapıldı ve kısa süre içerisinde yayına başlayacaklarını duyuruyor. Bu bizim için sevindirici olsa gerek. En azından 5 yıldır internet tek olduğumuz bu yolda kendimizi kıyaslayacağımız, hatalarımızı veya iyi yönlerini değerlendirme imkanımız oldu.

Birkaç yıl önce de genç bir arkadaşımız internet haberciliğine girmiş,  ancak kolay görünse de zor olan bu işi fazla uzun sürdürememişti. Genç girişimcilere önerimiz, işlerinin ciddi bir iş olduğunu ve sitelerinin birilerine değil, halka mal olması gerektiğini akılların çıkarmamaları olur.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler