Akçaabat'ta Neler Konuşuldu

Akçaabat'ta Neler Konuşuldu

Akçaabat gündeminden kulisimize yansıyanlar.

AK PARTİ LİSTESİ İSMAİL TOPAL

 

Yerel seçimler öncesinde herkes  hazırlana listeleri merak ediyordu. Özellikle siyasi partiler listelere göre stratejilerini yeniden gözden geçirme gereği bile duyuyordu. Bu nedenle siyasi partiler meclis üyeleri için son günü bekleyerek biz basın mensuplarına ser verip sır vermediler. Tabii ki en çok merak edilen liste Şefik Türkmen ile seçime giren AK Parti’nin listesi oldu. Bunu almak için uğraş verdiğimiz bir anda oraya İsmail Topal çıktı ve listeyi büyük ölçüde tahmin ettiğini söyledi. Bizde ver yayınlayalım dedik ve bizi kırmadı  verdiği listeyi sitemizde yayınladık. Ak Parti listesi diğer partilerin bir gün öncesinde açıklandı. Açıklanan liste ile Sayın İsmail Topal’ın listesi % 100 tutmuştu. İsmail abi  Akçaabat’ta  siyaseti en üst seviyede takip eden bir gazeteci. Aslında sadece gazeteci demek yanlış olur, Akçaabat kültürüne çok şey kattığı kesin. Her kesim sıkıştığı bir konuda ona danıştığına bizler şahit olmuşuzdur.  Listeyi tam olarak doğru tahmin etmesi bizleri şaşırtmadı. Çünkü İsmail abi bir şeyde iddia ediyorsa bir bildiği vardır. Bize kalan tebrik etmek. Bu  bizlerinin İsmail abiden çok şey daha  öğreneceğiz anlamına gelir.

 

CHP TANITIM TÖRENİ

 

Geçtiğimiz hafta siyasette en hareketli günlerin yaşandığı bir hafta oldu. Listeler aday tanıtımları bunlardan bazıları.

 Bunlardan biriside Kültürpak’ta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday tanıtım töreni idi. Törene olan ilgi en üst seviyede olduğunu belirtmek lazım. CHP Akçaabat’ta beklide ilk defa bu denli heyecan verici bir toplantıya ev sahipliği yapıyordu. Törende ilçe başkanı sayın Mustafa Nadir’e bakılınca ne kadar mutlu olduğu gözlerinden okunuyordu. Özellikle törene Trabzon belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve eski Milletvekili Ali Kemal Başaran ayrı bir hava kattığı aşikar. Törende oluşan havanın sandığa ne denli yansıyacağını bizde merak etmiyor değiliz.

 

KARAÇUKUR VE CHP

 

Geçen hafta yapılan CHP aday tanıtım töreninde beklide bir ilk yaşandı. En azından bizim şuan kadar şahit olmadığımız bir görüntü idi. Tanıtım törenine tüm sivil toplum kuruluşlarının davet edildiğini ve onların da davete icabet ettiklerini gördük. Ancak davetliler(Davetli olup olmadığını bilmiyoruz) arasında birisi vardı ki bizim çok dikkatimizi çekmedi değil. Bu kişi Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Karaçukur. İki ayrı zamanda ismi anons edilen Karaçukur salondakiler tarafından alkışlandı. Bir adayın başka bir partinin aday töreninde bulunması demokrasimiz adına sevindirici bir gelişme. Sonuçta tüm adaylar Akçaabatımıza ve ülkemize hizmet etmek için yola çıkmışlar.

Burada hemen insanın akılına  söyle bir soru gelmiyor değil. Salona Başka bir partinin adayı gelmiş olsaydı acaba aynı tavır ona karşı sergilenirmiydi! .

 

 

FİKRET İNAN HER YERDE…

 

Akçaabat Belediye Başkan Adaylarından Fikret İnan’a ziyarete gittik. Ziyarette İnan’ın seçimleri kazanacağına çok inandığını gördük. İnan herkesten önce ben çalışmaya başladım. Hayrım yapmadan her kesime ziyaretler yapıyorum. Çok güzel bir hava yakaladım. Bu havayı İnsanlarımızın bana gösterdikleri ilgiden çok memnunun” diyor. Ve ekliyor. Yaptığım ziyaretleri basına söylemek istemiyorum. Hemen merak ettik bizde nende acaba diye. İnan şöyle açıklıyor nedenini “Ben nereye bir ziyaret yapsam arkamdan diğer adaylar ve özellikle Şefik Türkmen oraya ziyaret yapıyor” diye ekliyor. Fikret hoca siyasetçiler arasında en aktif çalışanı denilebilir. Her nereye gitsek Fikret hoca orada.

 

 

TÜRKMEN YARDIMCI ATAMADI…

 

Akçaabat Belediye Başkan yardımcılığından Sinan Sivrikaya’nın istifa etmesinden sonra Başkan Türkmen’in bu makama kimi atayacağı merak konusu olmuştu. Bir süredir yardımcısız çalışan Türkmen kendine yardımcı atamak yerine imza yetkisini yazı İşleri Müdürü Osman Karabak’a verdi. 

 

DSP SÜPRİZ YAPTI..

Seçime kısa bir süre kala tüm partile adaylarını yaptıkları görkemli törenler ile tanıttı. Bu adayları bizlerde sizlere elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık. Seçim için adaykı süreci sona erdikten sonra Demokratik Sol Parti’ninde seçime gireceğini hatta listesini bile verdiğini haber aldık. Henüz adayını tanımıyoruz. Sizinde pek tanıdığınızı sanmıyoruz. Bu şartlarda ne yaparlar bilemeyiz. Ama bildiğimiz bir şey var, o da DSP ilçe başkanı Nedim Şahin’in CHP’nin aday tanıtım töreninde CHP rozetini törenle taktığı. Bu işe bizde bir anlam veremedik.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Siyaset