Akçaabat'ta Nabıza Yansıyanlar

Akçaabat'ta Nabıza Yansıyanlar

Akçaabat'ta Nabıza Yansıyanlar

Kongre Ateşi Yakıldı.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’nda yeni yönetim için kongre takvimi işliyor.  Muhtemelen 16 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresinde kimin aday olacağından çok kimin aday gösterileceği konuşuluyor. Kongre sürecinde ismi geçen isimlere bakıldığı zaman, mevcut başkan Ahmet Ziya Öztürk’ün yanı sıra, Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Erhan Nadir, İl Yönetiminde Mali ve İdari İşler Başkanı Akçaabatlı Murat Üçüncü ciddi olarak ismi geçenler arasında. Yeni yönetimi kendine yakın isimlerden oluşturmak isteyen mevcut yönetim, il yönetimi ve belediye farklı isimler ortaya koyduğu görülüyor. Bu isimlerden Erhan Nadir ortak aday olarak çıkartılabilir. Erhan Nadir genç ve il ve ilçe bazında sevilen bir isim. Son olarak çok dillendirilen bir isim daha var ki o zaten her zaman ilçe başkanı konumunda. Akçaabat siyasetine yön veren bu ismin ilçe başkanlığına aday olmasına ihtimal bile vermiyoruz. Milletvekilliği için daha şanslı bir isim bu kişi. Bahsettiğimiz bu isim ise Adnan Topsakal.

 

Belediye batakta mı?

Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla birlikte Akçaabat belediyesi ekonomik olarak batma noktasına geldi. Kapanan 14 belde belediyesinden gelen işçi kadrosundaki insanların birçoğu işe gitmiyor ve bunları muhatap alan da yok. Torbaya konulmuş bekliyorlar. Bu torbadan ne zaman çıkacakları da belli değil. Geçen ger gün Akçaabat Belediyesi’nin aleyhine işliyor. Zira belediye son maaşları kredi çekerek ödediğini öğrendik. Bazı emekliliği hak etmiş kişileri bile emekli ikramiyesi vermemek için emekliliğini bile kabul etmiyor. Belediyenin su ve sahilden aldığı kiralar gibi önemli gelirleri büyükşehire gitti. Belediye bu duruma bir çare aramaya başladı ve elindeki mülkleri satışa çıkarttı. Pulathane İş Merkezi ve bazı beldelerde bulunan mülklerin satışı önümüzdeki hafta yapılacak. Artık belediye rutin işleri dahi yapamaz duruma geldi. Son olarak başkan Türkmen ve Akçaabat ekibi başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na çıktı ve yardım istedi. Hatta Trabzon’da yayın yapan bir gazete, ziyareti “Kurtar Bizi başkan” manşetiyle okurlarına duyurdu.  

Büyükşehirle sorunlar da büyüdü.

Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla birlikte Akçaabat’ta ciddi gelişmeler olacağını düşünüyorduk ama yanıldık. 120 bine yaklaşan nüfusuyla Akçaabat Ortahisardan sonra Trabzon’un en büyük ilçesi. Aynı büyüklükte bir hizmet henüz alamadık ve bir proje de duymadık. Büyükşehrin Akçaabat’ta yaptığı 2 icraata şahit olduk. 1. Su paralarını tahsil etmek 2. İftar çadırı kurmak. Son olarak Kayabaşı yayla yolunu genişletiyormuş.  Ancak şehir merkezinde bulunan grup yollarında safari yapılır hale geldi. Şinik konkasöründe makineler yatıyor ama çalıştıran yok. Büyükşehirden herkes şikayetçi. Belediyeler bile şikayetçi. Belediyeler sorunları halledemeyince kolayını buldular.  “Bizim görevimiz değil”  bu en çok duyduğumuz şikayet. Topu herkes bir birine atıyor. Büyükşehir ilçe belediyensin görevi diyor, ilçe büyükşehirin görevi diyor. Olan vatandaşa, olan Akçaabat’a oluyor.

YILDIZLI TOKİ SORUN YUMAĞI…

Akçaabat’ın en hızlı gelişen ve adeta rant yeri haline gelen yerleşim yerlerinin başında Yıldızlı geliyor. Hızla betonlaşan Yıldızlı’da bir TOKİ Konutları var. TOKİ Konutları gibi yeni konutlarında yol sorunu devam ediyor. TOKİ’de artık kimse yaşamak istemiyor. Mülk sahipleri evlerini yok pahasına kiraya veriyor. Kiralamalar genelde gayri resmi olduğu için farklı amaçlarla 2. Ev olarak ta kullanıldığını bizzat muhtar dile getiriyor ve bunun nedenini de yol olarak gösteriyor. Yıldızlı TOKİ’nin yol sorunu hala devam ediyor.

 

Mustafa Nadir’in İsyanı…

Mustafa Nadir neredeyse her bayram sitem ediyor. Sitem nedeni Akçaabat’ta bayramlaşma yapılan Atatürk Parkı’ndaki düzene. Nadir’in Atatürk büstünün oturma düzeninde göre arkada kalmasına itirazı var. Bu nedenle bayram törenlerini protesto ederek katılmıyor.  CHP’nin ardından MHP’de kendi bayramlaşma törenini yapıyor. Daha önce anlaşma yapılan toplu bayramlaşma kuralı da delinmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset