Akçaabat'ta Muhtarlar Kongre Yaptı

Akçaabat'ta Muhtarlar Kongre Yaptı

Akçaabat'ta Muhtarlar Kongre Yaptı

2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından göreve getirilen muhtarlar, Türkiye Muhtarlar Derneği’nin çatısı yerine Akçaabat’ta kendilerine yeni bir çatı kurmak için başlattıkları girişimin ardından 2016 yılının başlarında kurdukları Akçaabat Muhtarlar Derneği’nin ilk genel kurul toplantısını yaptılar.

Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan’ın başkan, Akpınar Muhtarı Necmettin Bıyıklı ile Kavaklı Muhtarı Ali Yılmaz’ın da katip olarak görev yaptığı divan kurulunun yönettiği genel kurul toplantısı, derneğin Sebat İş Hanı’ndaki lokalinde gerçekleştirildi.

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı olan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ve Başkan vekili Aydın Hurmacı, Oto Galericileri Derneği Başkanı Necati İsak ve Nüfus Müdürü Haydar Hotaman’ın da konuk olarak katıldıkları kongrede tek liste ile seçime gidildi.

İstişare ile belirlenen Cevizli Muhtarı Ömer Hotaman’ın dernek başkanı seçildiği genel kurulda derneğin yetkili organlarında şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu Asıl: Ömer Hotaman (Cevizli), Hakan Karan (Yaylacık), Necmettin Bıyıklı (Akpınar), Mustafa Topal (Çukurca), Süleyman Serdar (Salacık).

Yönetim Kurulu Yedek: Kadir Çakır (Akdamar), Osman Bayraktar (Ambarcık), Yaşar Ustaoğlu (Akören), Ali Uzun (Yeni), Hüsnü Tosun (Akçakale).

Denetleme Kurulu Asıl: İlhan Yılmaz (Nefsipulathane), Mustafa Fındıkçı (Adacık), İsmail Taflan.

Denetleme Kurulu Yedek: Ali Yılmaz (Kavaklı), Emin Turna (Sarıca), Nazım Ustaoğlu (Tatlısu).

Kurulan dernek iel Akçaabat'ta muhtarlar da 2 farklı dernek çatısı altında örgütlenmiş oldu.

akcaabat-muhtarlar-denrgi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler