Akçaabat'ta muhtarlar Günü Kutlandı.

Akçaabat'ta muhtarlar Günü Kutlandı.

Akçaabat'ta muhtarlar Günü Kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Akçaabat’ta Kutlandı. 19 Ekim 2015 tarihinde başbakanlık genelgesinin ardından her yıl kutlanacak olan muhtarlar günü için bugün Akçaabat Atatürk parkında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda yapılan kutlama törenine, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, Türkiye Muhtarlar derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, STK Temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli ile Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Muhtarlar adına Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törenin ardından Akçaabat Belediye’sinin organizasyonuyla muhtarlara kahvaltı verildi. Muhtarlar gününün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Bugün muhtarlar günü dolayısıyla burada toplandık. Ben sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum.Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Bu günü değerli muhtarlarımıza armağan eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Akçaabat’ımızın değerli muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun.” dedi.muhtar1-001.jpg

muhtar2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler