Akçaabat'ta Miting Yaptı

Akçaabat'ta Miting Yaptı

Trabzon Milletvekili adayı Koray Aydın ve Akçaabatlı adaylardan MHP Trabzon 2. sıra milletvekili adayı Halil Memiş ve MHP Trabzon 6. sıra milletvekili adayı Osman Karaduman'ın katılımıyla Akçaabat'ta Miting düzenledi.


Mitingde konuşan milletvekili adaylarından Halil Memiş, Akçaabat halkıyla buluşmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirterek daha önce bu ülkeye hizmet etmiş tüm herkese teşekkürlerini sundu. Türkiye'deki mevcut iktidarın eksiklikleri olduğunu öne süren Memiş, "Türkiye çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü olan 2023 yılı lider Türkiye'yi oluşturacak projeleri ortaya koymayı hedefleyen bizler, yaptığımız tespitler neticesinde Türkiye'de belli başlı eksikler olduğunu görüyoruz. Bu eksiklikleri 12 Haziran tarihine kadar dilimizin döndüğünce sizlere açıklamaya çalışacağız" dedi.

 

mhp-miting1.jpg

 

Diyarbakır'da Atatürk heykeline yapılan saygısızlıkları görüp, tepki göstermeyen bir toplum haline geldiğimizi görüyoruz. Yine birileri; namusumuzu, canımızı, şerefimizi teslim ettiğimiz güvenlik güçlerine tokat atarken hiç tepki vermediğimiz bir durumu yaşıyoruz. Yine birileri çıkıp, bu ülke tek başbakanla yönetilemez iki başbakan yönetmelidir, dediği bir durumda hiçbir kimsenin sesini çıkarmadığı bir Türkiye'yi yaşıyoruz. Bizler ülkenin bölünmez bütünlüğüyle alakalı endişe duyduğumuzda ise bize, paranoya yapıyorlar, diyenler de herhalde bu televizyonlarda yaşananları görüyorlardır" ifadelerini kullandı.

Mevcut iktidarla birlikte son 8 yılda gittikçe fakirleşen halkın MHP iktidarıyla çözüm bulacağına vurgu yapan Memiş, “Trabzon bir önceki milletvekilliği seçimine 8 milletvekili seçerek katılmıştı. Sebebi de nüfusunun 1 milyonun üzerinde olmasıydı. Son dört yılda Trabzon 250 bin göç verdi. Trabzonlu yiyeceği aşı, çalışacağı işi Trabzon'da bulsa buradan göç eder miydi? Trabzon'un çevresinde bulunan illerden göç eden insanlar önceden iş ve aş ümidiyle Trabzon'u tercih ederken, ne yazık ki bugün onlar da Trabzon'dan ümidini kestiler. Ama birileri bugün çıkıp, Trabzon'u büyükşehir yapacağız ve Trabzon'a 2,5 milyar dolar bir kaynak sağlayacağız' diyorlar.

mhp-miting3.jpg

Madem öyleydi de, bugüne kadar neden yapmadınız? Siz o zaman 8 yıldır Trabzon'a ihanet mi ettiniz, bunu cevabını kim verecek? Çıksın biri bu 2,5 milyar dolarlık kaynağın nereden geleceğini açıklasın. Hatırlayın geçen yılın sonlarına doğru, 2011 yılının Ocak ayında Arsin-Mersin arası Trabzon büyükşehir oluyordu. Sonra tüm sahil bandını yapalım dediler, tarih olarak da 12 Haziran genel seçimlerini işaret ettiler" şeklinde konuştu.

Tüm il sınırlarının büyükşehir ilan edilmesi ile ilgili olarak ise Memiş, şunları söyledi: "Tüm il sınırlarını büyükşehir belediyesine dahil ederek belediyenin yetki alanını genişletmeye çalışıyorlar. Türkiye'de büyükşehir belediyesi yapılanmalarıyla, kalkınma ajanslarıyla ve özel idarede yaptıkları kanunlarla federe devletin zeminini oluşturmaya çalışıyorlar. İş onlar için yalnızca anayasayla birlikte işi sonuçlandırmaya gelmiştir. Ancak biz Allah'ın adaletiyle, sizlerin destek ve gayretiyle inşallah 12 Haziran'dan sonra onlara bu fırsatı vermeyeceğiz."

mhp-miting5.jpg

 

Trabzon MHP Milletvekili adayı Koray Aydın, "İktidar partisini eleştirerek bunların sekiz yılda yaptığını ben iki yıllık bakanlık dönemimde yaptım" dedi. Aydın, "Ak Parti iktidarı yüz binlerce konut yaptığını söyleyerek övünüyor ben onların yaptığı konut kadar sadece deprem bölgesinde konut yaptım ama onların kadar dallandırıp her yer de anlatmadım bizi herkes bilir" dedi.

Aydın'ın gündeminde birde kaçan şampiyonluk vardı. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon milletvekili adayı Koray Aydın, "Sayın bakan Özak, ikinci olduk tadını çıkaralım diyor. Sayın bakan seni çok iyi anlıyorum seninde zoruna gidiyor ama başbakana bir şey söyleyemiyorsun.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset