Akçaabat'ta Kutlamalar

Akçaabat'ta Kutlamalar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 86. yılı Akçaabat’ta törenle kutlandı. (FOTO GALERİ)

Foto ve Görüntü:Derviş ALTUNTAŞ

Kaymakamlık Makamında Kaymakam Erol Özkan’ın tebrikleriyle başlayan törenlere yağmura rağmen Akçaabat Fatih Stadyumu’nda devam edildi.

Kutlama törenine, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Garnizon komutanı Yzb. Celal Bozkurt,  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat kaymakamı Erol törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aziz Türk milleti, vatanın her karış toprağını kanıyla sulayarak kurduğu bu cumhuriyetin 86.yılı coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirterek ““Bu asil millet, kurtuluş savaşının zaferle sonuçlandığı güne kadar, kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, varını yoğunu ortaya koyarak bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, bugün ise  dünyanın saygın ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır” dedi. Özkan Türk milletinin çok zor koşullarda kurduğu cumhuriyeti o günlerde hayal bile edilemeyecek seviyeye geldiğini ve daha ileriye gitmek temel hedefi olması gerektiğini vurgulayarak “ ulu önder Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Türkiye cumhuriyeti siz asil Türk evlatları sayesinde sonsuza kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

 

Tören öğrencilerin okuduğu şiirler ve Alaittin İlköğretim Okulu öğrencilerinin yağmur altında oynadığı kolbastı gösterisiyle sona erdi.


Akçaabat'ta bayram
by akcaabathaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Video