Akçaabat'ta Kulislerde neler var?

Akçaabat'ta Kulislerde neler var?

Akçaabat'ta Kulislerde neler var?

İptal Edilen Festival.

Bu yıl 25.si düzenlenemeyen Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, birkaç etkinlik dışında iptal edildi. Ancak iptal kararını Akçaabat Belediyesi vermedi. AK Partili belediyelere verilen talimat gereği bu tür etkinlikler iptal edildi. Gerekçe ise Suruç’ta meydana gelen olaylar olarak gösterildi. Oysa olay, 5 gün önce cereyan etmişti. Uzun süreli bir yas tutmak anlamsızdı. Bu gerekçe ile iptal edilen festivalin eğlence kısımlarının anlamsız bir şekilde iptal edilmesine bir diyeceğimiz yok. Fakat gösteri uçuşlarının iptal edilmesine bir anlam vermedik. Bir okurumuz aradı ve gösteri uçuşunun iptal edilip edilmediğini sordu. Biz de iptal edildiği bilgisini verdik kendisine. Tepkisi aynen şu şekilde oldu, “ben oğluma uçuşları izleteceğim sözünü verdim. Ben şimdi iptal edildiğini oğluma nasıl anlatacağım?”. Bizce de gösteri uçuşlarının iptal edilmesi anlamsızdı. Festivalin iptal edilmesini Başkan Şefik Türkmen bile içine sindirememiş ki; bir açılışta “Bu kadar uzun süre yas olmaz. Yası 2 veya 3 gün yaparsın. Bir haftalık yas mı olur?” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Kaymakam ters köşeye mi yattı?

Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivali kapsamında “Ulusal Akçaabat Resim Çalıştayı Karma Resim Sergisi” açılışı yapıldı. Açılışa katılan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’in yanı sıra birçok bürokrat, festivale katılan folklor ekipleri açılışta merakla “Ulusal Akçaabat Resim Çalıştayı Karma Resim Sergisi”ndeki Akçaabat fotoğraflarını görmeyi umut ediyordu. Hatta kaymakam Soner bey bile açılış konuşmasında “Akçaabat’ın bizim bakıp ta göremediğimiz güzellikleri içeride göreceğiz. Biz de merak ediyoruz” dedi. Ancak serginin gezilmesiyle hayal kırıklığı yaşandı. Akçaabat ile ilgili neredeyse hiç fotoğraf yoktu. Karma sergide hatırladığımız kadarı ile 3 kişiye ait fotoğraflar yer aldı. Yer alan fotoğraflar arasında Akçaabat’tan da 4-5 eski fotoğraf vardı. Kaymakam gibi biz de hayal kırıklığına uğramadık değil. Bir de sanatçı Ekrem Kutlu’nun başını çektiği Akçaabat Fotoğraf Topluluğu adıyla bir topluluktan hiç kimsenin bu sergide olmayışı dikkatlerimizden kaçmadı.

Bektaşoğlu’nun üzüntüsü

Akçaabat’ta kültürel ve sanatsal faaliyet denilince akla gelen ilk isim Turhan Bektaşoğlu’dur. Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bektaşoğlu, her festivalde olduğu gibi bu yılda aylar önceden hazırlıklara başladı. İnce eleyip sık dokuyarak her şeyi hesapladı, programladı. Hatta özel gayreti ile Solotürk gösteri uçuşlarını bile Akçaabat’a getirme sözü aldı.  Festivalin iptal edileceğini haber aldığımızda Bektaşoğlu’nu aradık Bektaşoğlu tansiyonu çıkmış acilde tedavi altında idi. Konuşmasından ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorduk. Bu kadar emek başa mı gidecekti yine? Ve öyle de oldu. Ama Bektaşoğlu’nu Kaymakam Soner Şenel unutmadı. Kaymakam Şenel sergi açılışında “festivale çok iyi hazırlanılmış ve her detay düşünülmüş. Bu emeğin başında Turhan Bektaşoğlu geliyor. Kendisini tebrik ediyorum dedi. Bu biraz Bektaşoğlu’nun üzüntüsünü hafifletmiştir diye umuyoruz.

 

Belediyesiz Açılış.

Akçaabat sahilinde Akçaabat’a yakışır bir mekan daha hizmet girdi. Aslıda isim ve görüntü değiştirerek girdi. Eski Kolotoğlu, Horon Restaurant Cafe olmuştu. Gerçekten de emek harcanarak bir eser ortaya çıkartılmış. Burada kazanılacak her kuruş Akçaabat’a artı bir değer katacaktır diye umut ediyoruz. Bu tesisin birkaç gün önce açılışı vardı. Açılışta, Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi de vardı. Olmayan Akçaabat Belediyesi idi. Belediyeden hiçbir yetkili veya görevli yoktu. Yoksa eskiden devam eden sürtüşme devam mı ediyordu? Bize göre de isim değişti, belediye ile olan tesisin sorunları değişmedi.

Hamam Çimeni Ölü mü doğuyor?

Akçaabat’ın yeni gözdesi olacak diye reklamları yapılan Akçaabat Belediyesi Hamam Çimeni Çarşısı’nın durumu gelecek için hiçte iç açıcı gözükmüyor. Projede yapılan yanlışlıklar, işletme sürecinde de devam edecek gibi. Henüz otoparkı açılmayan çarşıya alışveriş için gelecekleri bir de sürpriz bekliyor. Eğer yol kenarına aracınıza aracınızı çekerseniz cezayı da yiyorsunuz. Hamam Çimeni için umutlu olanlar da var, karamsar olanlar da. Bu çarşının vizyon bir yer olması belediyenin elindedir. Belediye isterse bu çarşıyı gözde bir yer yapar. Bekleyip göreceğiz. Umudumuz güzel olması.

Akçaabat FK Kapatılamadı.

Akçaabat Sebatspor’un eski başkanlarından Zeki Öztürk’ün Akçaabat’ta profesyonel bir futbol kulübü kazandırma amacıyla yürüttüğü çalışmanın ürünü olan Akçaabat FK, yine başkan Zeki Öztük’ün ani kararı ile kapanma kararı almıştı. Aldığımız duyumlara göre kulübün kapatılması aşamasında bir dizi resmi hatalar yapılınca, Akçaabat FK’nın bir önceki isim hakkı olan Kanuni Futbol kulübü yetkililer buna karşı dava açtı. Davayı da kazandılar. Yani Akçaabat FK kapatılamamış oldu. Akçaabat FK’ (Kanuni ) nın eski yöneticileri kongre yaparak Bölgesel amatör ligde devam edecek.

Başkan Türkmen, Nadir’e hak verdi.

Akçaabat’ta her bayramlaşma töreni sonrasında yaşanan tartışma bu ramazan bayramı sonrasında yine yaşandı. Akçaabat Atatürk Parkı’nda yapılan bayramlaşma çadırında Atatürk Anıtı’na sırt çevrilmesine tepki gösteren Mustafa Nadir’i Başkan Türkmen haklı buldu. Başkan Türkmen bir sohbette “bu tartışmadan benim haberim yok. Olsaydı müdahale ederdim. Nadir bu konuda haklı da olabilir. Büyütmeye gerek yok. Yan tarafa alınarak bu olay tatlıya bağlanabilir” dedi.

Akçakale Mersin Sahilindeki Rezillik.

Trabzon’da hangi yetkiliye sorarsan turizmin öneminden bahseder size. Bölgemöize gelen yerli ve yabancı turistler için denize girebilecekleri yerlerin başında Akçaabat ve Mersin Akçakale sahilleri geliyor. Geçen hafta içerisinde daha önce de birkaç kez gittiğimiz Mersin plajına gitme fırsatı bulduk. Ama gözlerimize inanamadık. Her taraf baraka, her taraf çadır. Her taraf çöplük içerisindeve adeta kaderine terk edilmiş durumda. Soyunma kabinlerini ve tuvaletleri görünce pes yani dedik. Buarda fotoğrafları paylaşmaya bile utandık. Sonra bir yazı asıldığını gördük. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel imzasıyla orada bulunan çadır ve diğer barakalara tebliğ edilen yazıda yıkım kararı veriliyordu. İsabetli bir karar ve bir o kadarda geç kalınmış bir karar. İnsanca plajların oluşması için bu kararın takipçisi olacağız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler