Akçaabat'ta kuliserde neler konuşuluyor.

Akçaabat'ta kuliserde neler konuşuluyor.

Akçaabat'ta kuliserde neler konuşuluyor.

Nadir ve Çavuş’un  eskimeyen kavgası…

Osman Çavuş’un Yavuz Karan ile ilgili yaptığı açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir ağır bir eleştiri getirmişti. Bu haberimizi sitemizden takip etmişsinizdir. Geçmişte   birçok kez karşı karşıya gelen bu ikili yine karşı karşıya geldi.  Nadir’in açıklamasına Osman Çavuş yine cevap verdi Çavuş cevabında “Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için siyasetle yakinen ilgilenmektedir. İstikrarın güvenin devam etmesini istemektedir. Bunun için ister pırpırlı olsun ister pırpırsız olsun şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin siyasi yorum yapma beğendiğini takdir etme, beğenmediğini tenkit etmek gibi bir hakkı vardır. Ben de bu ülkenin sıhhati ve selameti için çalışan, on yıl ilçe başkanlığı yapan tüzüğümüz gereği ilçe başkanlığından ayrılan bir kişi olarak siyasette yorum yapma hakkımı kullandım. Sayın Mustafa Nadir'in  her zaman ki üslubuyla cevap vereceğini biliyordum. Benim için sürpriz olmamıştır. Pırpırı sökülmüş auta atılmış bir kişinin açıklamasının haber değeri olmasaydı bütün gazeteler o yazıyı birinci sayfalarına taşımazlardı. Kaldı ki bizde rütbe Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ak partide sandık müşahidi olmaktır, siz her seçimde auta gittiğinizin farkında değilsiniz.  Şeytani, nefsanî ülkenin düzenini bozacak her türlü olumsuz davranışın haksızlığın zulmün ve bütün patavatsız konuşmaların karşısında olacağız. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır. Zulme gücünüz yetiyorsa elinizle yetmiyorsa dilinizle yetmiyorsa kalbinizle müdahale edin. Şimdi konuşma zamanı konuşuyoruz, 30 Mart’ta mührü vururken de elimizle müdahale edeceğiz. O zaman kimin ağlanacak hâli olacak, kimin yüzü kızaracak, kim auta çıkacak  inşallah birlikte göreceğiz. Fıkravari alaycı insanlara tepeden bakan konuşmalar ancak size yakışır” şeklinde açıklamada bulundu. Eğer sizin dedikleriniz  doğru  olmuş olsaydı, her seçim de ak parti oylarını arttırarak sandıktan  birinci parti olarak çıkmazdı.1950 öncesi tek parti sistemi, çok partili hayata geçtikten sonra 63 yıl geçti, bu 63yıl içerisinde kaç gün kesintisiz iktidarda kaldınız, toplamda kaç gün iktidar oldunuz. İktidar olduğunuz günler ve dakikalar da ülkede hep krizler oldu. İktidar olduğunuz o günlerinizi bu millet unutmadığı için iktidar olma gibi bir şansızın yoktur” açıklamasını yaptı.

AK Parti Başkan Adayı…

Türkiye genelinde olduğu gibi Akçaabat’ta da seçim heyecanı artarak sürüyor. 30 Mart 2014’te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde adayını ilk açıklayan Metin Gedikli ile MHP olmuştu. Ardından BTP Muharrem Bayraktar’ı ve CHP’de Ali Türen Öztürk’ü aday olarak açıkladı.

AK Parti’nin adayı ise hala netlik kazanmadı. En çok merak edilen adayın iktidar partisi olması nedeniyle AK Parti’nin adayının olması doğal. AK Parti için birçok isim ortaya atıldı. Bizim de sitemizde yer verdiğimiz bu isimlerin başında mevcut Başkan Şefik Türkmen geliyor. Türkmen’in en favori aday olduğunu nerdeyse açıklanan tüm listelerde siminin geçmesinden anlayabiliriz. Bize göre de en büyük aday Türkmen. Ancak siyaset çok değişken. Her an her isim öne çıkabilir. Nihayet bugün Mehmet Baş ve Musa Bulut gündeme geldi. Biz de bu iddiayı sizlerle paylaştık. Ancak AK parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu Antalya Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in attığı tweet'te ise açıklamanın ne zaman yapılacağına ilişkin ipucu verdi. Türel, "İlçe adaylıkları ile ilgili resmi

açıklamanın en az 10 gün daha yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Titiz çalışmalar zaman alıyor. Biraz daha sabır" dedi. Biz de bekleyip göreceğiz.

Belediye İşhanı mı Çağdaş bir işhanı mı?

Akçaabat’ın en eski işhanlarından birisi olan Belediye İşhanı’nda tadilat başladı. Dış cephesi giydirilecek, merdivenleri ile zemin ve 1. Katın zemini seramik döşenecek. İşhanının eski belediye otobüsleri gibi olmasından kuşkumuz var. İçerisinde yapılması lazım gelen birçok düzenlemenin yapılmayacağını üzülerek öğrendik. İşhanının 1. Katında tam orta yerde duran ve umumi tuvalet olarak kullanılan wc mutlaka daha kapalı bir bölgeye veya projede olduğu alana alınmalıdır. İşhanı bittiğinde dış görünümü ile çağdaş bir işhanı görüntüsü vereceği kesin, bu görüntüyü içinde de sağlamak lazım.

İnönü Caddesi Trafiğe kapanamaz mı?

Akçaabat’ın en işlek caddesi İnönü Caddesi 2 aydan daha fazla bir süredir kapalı. Bu süre içerisinde caddenin biten bölümü yaya trafiğine açılmış durumda ve cadde cıvıl cıvıl. Çocuk  arabasıyla insanlar rahat bir şekilde caddede geziyorlar. Bu haliyle en azından 07-17 saatleri arasında trafiğe kapanabilir. Bizce de güzel olur.

Mehmet Baş’ın istifası…

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Baş ile ilgili istifa etti-etmedi şeklindeki haberler seçilme şansını etkiler mi? YSK kararlarına göre devlet memurlarının istifa süresi 1 Aralık olarak belirlendi. Baş ise istifasını 29 Kasım’da yaptı. Buradan anlaşılan Baş YSK kararlarına aykırı bir harekette bulunmamış ve adaylık ile ilgili bir sıkıntısı da yok. Parti’nin genel kurları var sadece buna uymamış oldu. Bunu da pek sorun yaratacağı kanaatinde değiliz.

Selvi Sokak Çiçek açtı…

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak ikamet ettiği Akçaabat Şehir Mekezi’ne 100 metre mesafede olan Selvi Sokak ile ilgili sıkıntılarını şifahen yetkililere anlatmayı başaramayınca Selvi Sokak değil sefil sokak başlığı ile haberleştirdi. Haberin ardından belediye yetkilileri sokakta çalışmaları tamamladı. Sokak çağdaş bir hal aldı. Başkan Başocak emeği geçen başta Fen İşleri Müdür Mustafa Berber ile belediye yetkililerine ve çalışanlara teşekkür etti.

Bol seçimli bir hafta…

Akçaabat’ta bu hafta birçok kurumda seçim heyecanı yaşanacak. Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda ve Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli genel kurulları var. Perşembe günü Esnaf odasında Yaşar Sivrikaya tek aday. Şoförler odasında ise heyecan zirve yaptı. Cumartesi saat 10.00’da mevcut Başkan Ali Şentürk ile Abdullah Sevim başkanlık için yarışacak.  Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda yapılacak olan seçimde 716 delege oy kullanacak.

 

Haydar Baş’ın projeleri…

Bağımsız Türkiye Partisi Akçaabat belediye başkan Adayı olarak Muharrem Bayraktar’ı açıkladı. Bayraktar Akçaabat’ta seçim çalışmalarına henüz başlamadı. Partinin Genel Başkanı Haydar Baş Akçaabat’ta yapmayı planladıkları projelerden bahsetti. Baş " Akçaabat'ta iki tane dere vardır. Nasip olursa bu iki dereyi en az 500 metre içeriye doğru denizle buluşturup bir körfez yapacağız. O körfezlerin sağına, soluna oteller, işyerleri inşa edeceğiz. Her iki derede en az 1000 tane işyeri olacak, en az 2 bin insan istihdam edilecek. Bir proje ile Akçaabat'ı abat edeceğiz, Türkiye ve dünyanın en şirin yerlerinden birisi haline getireceğiz.” Dedi.

CHP'nin adayları MHP'yi zora sokar mı?

30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine CHP de, MHP de çok sıkı hazırlanıyor. İlçedeki adayları henüz açıklanmayan AK Parti’de ise iktidar olmanın gücü var. Bu nedenle diğer partilerin hedefi AK Parti ile yarışmak. Bu nedenle AK Parti’nin hemen arkasındaki MHP ile CHP önce kendi arasında “AK Parti ile yarışa girecek parti” olmak için yarışıyor. CHP eğer Akçaabat’ta güçsüz bir adayla yola çıksaydı, MHP’nin şansı daha iyiydi. Ancak CHP Ali Türen Öztürk’ü güçlükle de olsa ikna ederek, aday gösterdi. Şimdi seçim stratejisi yeniden değişti.  Bir benzeri de Trabzon’da oldu. CHP Büyükşehir’de Milletvekili Volkan Canalioğlu’nu aday göstererek, Ortahisar’ı güçlendirmek istedi. Ortahisar’da CHP’nin adayıyla birlikte, Canalioğlu’nun alacağı her oy yine CHP hanesine yazılacak. Bu da en çok MHP’nin işine gelmeyecek.

Hüseyin Örs Akçaabat’la ilgili twitter’de ne yazdı?

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs, dün gittiği Akçaabat ilçesindeki görüşlerini twitter üzerinden yazdı. Örs şunları yazdı : “Akçaabat Ak Cami önünde minibüs durağında şoför kardeşlerimizle konuşuyoruz. ‘Senden başka gelen yok’ diyorlar. Akçaabat Pulathane İş Merkezindeyim. Esnafa ‘ne var ne yok?’ sordum, ‘iş yok başkanım, iş yok’ dediler. Akçaabat'ta ortalıkta görünmeyenler, sıcacık ofislerinden tahmin yapanlar, bir gelin, görün, dinleyin bakalım, ne diyor bu millet...”

MHP basını bilgilendirmeden çalışıyor

30 Mart seçimleri öncesi MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli ve MHP heyeti Akçaabat’ta bir takım ziyaretler yapıyor. Ancak bazı basın organları birçok etkinlikten haberdar edilmiyor. Geçenlerde yine MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs, Akçaabat’a geldi. Akçaabat Adayı Gedikli ve MHP ilçe yönetimiyle ilçemizde gezen Örs’ün bu ziyareti  sitemiz de dahil bazı basın organlarına bildirilmedi. Yoksa MHP ilçe yönetimi bazı basın mensuplarına ambargo mu uyguluyor. 

Osman Çavuş Arkadaşlarını Topladı...

Akçaabat’ın sevilen işadamlarından İbrahim Köse, dostlarına bir yeni yıl yemeği verdi. Köse, Derecik Beldesi Karaman Mahallesi’ndeki yemeğine katılan yaklaşık 30 kişiye güveç ikram ederken, yemek sonrasında gerçekleştirilen tatlı sohbete de ev sahipliği yaptı. Yemekte, bundan önceki yemeklerden birine katıldıktan sonra hareket ettiği Ankara yolunda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Milletvekili Mustafa Cumur da yad edilerek ruhuna Fatiha okundu.

Yemeğe katılan isimlerden bazıları şunlar:

Ali Rıza Akdeniz (Eski AK Parti İl Başkanı), Osman Çavuş (Eski AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı), Mehmet Atmaca (AK Parti Düzköy İlçe Başkanı), Sultan Memiş (Akçaköy Belediye Başkanı), Zeki Ergün (Akyazı Belediye Başkanı), Ali Ulusoy (Derecik Belediye Başkanı), Cevat Birinci (Dörtyol Belediye Başkanı), Kemal Çoban (Gürbulak Belediye Başkanı), Yahya Tarakçı (Yıldızlı Belediye Başkanı), Ömer Tosun (Trabzon Merkez İl Genel Meclisi Üyesi), Dr. Mustafa Aydın (Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi), İdris Baykan (Fatih Devlet Hastanesi Müdürü), Musa Bulut (Eski SGK Trabzon İl Müdürü ve AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı), Bülent Cumur (Paris Trabzonlular Derneği Başkanı ve AK Parti Düzköy Belediye Başkan Aday Adayı), Özkan Öztürk (Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi), İsmail Baytar (Eski Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi), Recep Bıyıklı (AK Parti Akçaabat Yönetim Kurulu Üyesi) ve Mehmet Öztürk (AK Parti Akçaabat Yönetim Kurulu Üyesi) ile AK Parti’nin eski Akçaabat Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Karabacak, Ahmet Öztürk, Ethem Öztürk, Özcan Altunbaş, Refik Dervişoğlu, Tayyar Usman.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum