Akçaabat'ta Kulise Yansıyanlar

Akçaabat'ta Kulise Yansıyanlar

Akçaabat'ta Kulise Yansıyanlar

Akçaabatlılar Vakfı Neden Suskun!

Bir şehre yön veren kurumlarının başında sivil toplum örgütleri gelir. Resmi kurumların göremediği, yaşayamadığı eksikleri sivil toplum kuruluşlarının daha kolay görmesi, eksiklerin daha hızlı giderilmesinde sivil toplum kuruluşları öncü rol oynamaktadır. Akçaabat’ta bu manada birçok sivil toplum örgütü var. 300’e yakın dernek,  birçok spor kulübü ve oda mevcut. Bunların arasında en aktif olan denek olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi’ni gösterebiliriz. Bu derneklerin bir üstü olarak görülen Akçaabatlılar Vakfı var. Kısa bir zaman öncesine kadar sadece bir tabela vakfı olarak görülen Akçaabatlılar Vakfı, Ali Kemal Başaran ve yönetim kurulu üyelerinin aktif çalışması ile Akçaabat’ta bir anda öne geçen sivil toplum örgütü olmuş, her kararda, yapılacak yatırımlarda fikir danışılır hale gelmişti. Bu ekip bir süre önce görevi bıraktı. Yeni göreve gelen yönetimin kimlerden oluştuğunu dahi bile bilen yok. Yine bir tabela vakfı olma yolunda ilerliyor. Bu gidişata, bu sessizliğe birileri dur demesi lazım. Bunu da diyecek olan Akçaabatlılar Vakfı Başkanıdır.

Tütünspor Üzüntüsü

Akçaabat denince akla gelen spor dalı futboldur, bokstur. Son dönemde bunlara hentbol eklendi. Akçaabat Tütünspor inanılmaz başarılar elde ederek Trabzon’u Türkiye’de tanıtma fırsatını yakaladı. Mütevazi bir ekip, kısıtlı bir bütçe ve bir çok imkansızlıklar arasında Türkiye’nin dev bütçeli, dev tesisli kulüplerine kafa tuttu ve bazen de tuş etti. Diğer takımlar lüks salonlarda özel hocalar ile çalışırken, Türünspor’un idman yapacağı bir tesisi, bir salonu dahi yoktu. Tütünspor Akçaabat takımıydı fakat bir maçını bile kendi seyircisi önünde kendi sahasında oynama imkanı bulamadı. Trabzon’da Of, Sürmene, Araklı, Arsin, Yomra, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü’de nizami spor salonu varken Akçaabat’ta olmaması düşündürücüydü. Başkan Fazıl Tüylü “Akçaabat’ta iki tane salon var, biri TOKİ’ye verilmiş olan Fatih Stadyumu. Diğeri belediyenin yaptığı salon. İkisi de standartlara uygun değil, idman bile yapamıyoruz. Kurumlardan hiçbir destek yok, hatta köstek var. İki sezondur göçmen hayatı yaşıyoruz” diyor. Ve beklenen oldu. Akçaabat Tütünspor daha fazla direnemedi ve ligden çekildi.

Birincioğlu Bırakıyor.

Aydın Birincioğlu, Akçagaz’ın sahiplerinden, başarılı bir iş adamı. Ayrıca Refah Partisi’nde siyasete başlamış ve AK Parti ile bu tecrübesini pekiştirmişti. Birincioğlu, siyasetten bir anda kendini sıyırdı ve siyasi olarak sessizliğe büründü. Sonra MÜSİAD Trabzon Şube Başkanlığı görevine seçildi. Teemmül gereği 4 yıl (2+2) olarak göreve seçilen Aydın Birincioğlu, ilk yılın ardından yapılacak olan genel kurulda görevi birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyesi Ali Kaan’a devretmeyi düşünüyor. Akçaabatlı bir iş adamının MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı olması Akçaabatlılar için gurur vericiydi.  Birincioğlu sıra dışı fikirleriyle her zaman siyasete ve iş dünyasına lazım bir isim. Siyasi sessizliğini artık sonlandırması gerekiyor.

Anılarda Akçaabat ile tarihi yaşamak

Önceki akşam Akçaabat çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Akçaabat Belediyesi’nin düzenlediği “Anılarda Akçaabat 1” isimli projenin ilk konusu Akçaabat’ta Spor”du. Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, eski sporculardan Baykal Kazancıoğlu, İskender Önal, Sebatspor’un eski kaptanlardan Hikmet Öksüz ve Vedat Durna, Milli Boksörlerimiz Hasan Değermenci ve Selçuk Aydın, Trabzonspor eski Başkanı Atay Aktuğ, Milli takımlar kaleci antrenörü Alper Boğoşlu, Atalay Armutçu ve Arif Özcan sahneye çıkarak, Akçaabat’ta ve Sebatspor’da yaşadıkları başlarından geçen birbirinden ilginç ve güzel anıları davetlilerle paylaştılar. Davetliler de sporun içerisinden gelen, Akçaabat’ın yetiştirdiği önemli isimlerdi. Organize ve düşünce çok güzeldi.  Eksikleri var mıydı, evet vardı. Bu ilkti ve bundan çıkartılacak ders ile bir sonraki etkinlik yola devam edilmeliydi. Etkinlik dolu salona yapılmalıydı. Akçaabat’taki sivil toplum kuruluşları bu etkinlikte yer almalıydı. Gençler, geçmişi yaşayanlardan ders çıkartıp geleceğe hazırlanmalıydı. Neyse ki tüm konuşmalar kayıt altına alındı.

Akçaabat Medyası Büyüyor.

Akçaabat’ta basın denilince akla Akçaabat gazetesi ve İsmail Topal gelir. İsmail abi tam 26 yıldır Akçaabat’ta adeta tarihe not düşüyor. İsmail Topal’ın yanınca her işe koşan gazeteci Cemil Bıyıklı var. Her ikisine de Akçaabatlının bir en azından bir teşekkür borcu vardır diye düşünüyoruz.
Akçaabat’ta olup biteni sizlere aktararak bir nevi kamu hizmeti yapan Akçaabat gazetesinin yanında gelişen teknolojiyle internet gazeteciliği de ön plana çıkmaya başladı. Akçaabat gazetesi artık internet medyasında da yerini aldı. www.akcaabatgazetesi.com.tr adresinden de Akçaabatlılara hizmet vermeye başladı.

Akçaabat’ta ilk haber sitesi olma özelliğini taşıyan sitemiz www.akcaabathaber.com  11 yıldır hizmet vermeye, Akçaabatlıların sesi olmaya çalışıyoruz.
Gazeteci Hüseyin Özkurt’un kurduğu www.sebathaber.com’a yine gazeteci Uğur Tütenk destek veriyor.  Bunun yanında Akçaabat ile ilgili, Berat Topal’ın yaptığı www.akcaabatolay.com,  gazeteci Köksal Ustoğlu’ya ait www.akcaabatinsesi.com, sahipliğini Aydın Özdemir’in yaptığı www.akcaabateskpres.com gibi internet haber siteleri yine Akçaabat için birşeyler yapmaya gayret gösteriyor.
Bu sitelere son olarak www.akcaabatpostasi.com eklendi. Sahipliğini iş adamı Aslan Güner, Editörlüğünü gazeteci Nesrin Bayram’ın yaptığı, Atilla Alp Bölükbaşı’nın yazılarıyla destek verdiği haber sitesi ile Akçaabat’ta da basın daha da güçlenmiş oldu.

BELEDİYE NİHAYET
Trabzon’da büyük küçük tüm kurumlarda bir basın birimi vardır. Bu basın birimi kurum ile ilgili haberleri ve fotoğrafları basın ile paylaşır, basında yer alan her haber, her fotoğraf o kurumun bir nevi reklamı olur, yaptığı çalışmaları vatandaşlara duyurur. Akçaabat Belediyesi’nde ise bu işi yıllardır ek görev olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yürütüyordu. Başkan Türkmen bizi de şaşırtarak bir basın birimi kurdu. Adı Akçaabat Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler oldu. Bu birimde Deniz Bayram ve Sevcan Ayvaz görevlendirildi. Bu birime basın camiasından birisinin gelmesini isterdik fakat buna da razı olduk. Bu arkadaşlar bir nevi basının içerisinde yer alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum