Akçaabat'ta Konuşulanlar

Akçaabat'ta Konuşulanlar

Akçaabat'ta Konuşulanlar

Muhalefet yine kazanamadı!

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bırakan Türkiye, yeni bir döneme girdi. 12 yılda 3 genel, 3 yerel, 2 halkoylaması ve bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanan tarafı kuşkusuz Ak Parti oldu. 10 Ağustos seçiminde muhalefetin Türkiye genelinde olduğu gibi Akçaabat’ta da güçlü bir biçimde çalıştığını söyleyemeyiz. Ciddi bir propaganda yapan AK Parti tarafı seçimden önce beklendiği gibi seçimin kazananı oldu…

İhsanoğlu nerden fazla oy aldı?

Akçaabat’ın mahallelere kurulan sandıkların birkaç tanesi dışında hemen hemen tamamında Erdoğan birinci gelirken, İhsanoğlu mahallelerdeki bazı sandıklarda birinci çıkabildi. İhsanoğlu’nun kendi çapında fazla oy aldığı mahallelerden göze çarpanları ise; Salacık, Darıca, Söğütlü, Dürbinar, Yıldızlı olarak sayılabilir. Bu saydıklarımızın arasında az bir farkla tek Salacık’ta birinci çıktı.

Muhalefet görünürde ne yaptı?

İhsanoğlu’nu destekleyen başta CHP ve MHP olmak üzere BTP, DP, DSP ne yaptı diye düşünmek gerekiyor. Akçaabat’ta DSP yok sayılabilecek nitelikte. Trabzon’da da hemen hemen yok sayılır. DP ise parti nezdinde yok ancak Demokrat kökenli seçmenin bir kısmını halen daha koruyor. BTP’nin ise en azından sıkı bir teşkilatı var. CHP ve MHP’nin ise gücü ortada. Parti tabanı var, kendilerine yakın sivil toplum kuruluşları ve kitlesel bir seçmeni var. Bunların yanı sıra güçlü bir seçim deneyimleri var. –ki Özellikle Ak Parti’yi iyi tanıyan 2 parti CHP ve MHP. 12 yıldır birçok seçimde yarıştıkları parti. Buna rağmen muhalefet varlık gösteremedi. Neredeyse hiçbir şey yapmayarak, vatandaştan oy bekledi. Haliyle vatandaş bir ay önce tanıdığı adaya oy vermedi. CHP ve MHP ilçe başkanlıkları seçime bir hafta kala parti binalarından aşağıya doğru Ekmeleddin İhsanoğlu’nun posterini astı. CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir bir de yazılı açıklama yaptı.

Yatırılan paralara pek sıcak bakılmadı…

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın hesabına Akçaabat AK Parti’den para yatırıldı. İlçe yöneticisinin elinde hesap belgeleri (dekont) bile zorla taşıdığının gözlendiği yatırma işleminin sonrasında yapılan habere vatandaşlar pek sıcak bakmadı gibi. Karşılaştığımız birkaç muhafazakar isim bile “Başbakan’a gönderilen bu paranın bir kısmının özellikle Gazze’deki muhtaç aileler için açılan hesaplara yatırılamaz mıydı?” sorusunu sordu.

AK Parti ve İl Yönetimi

Akçaabat genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için afiş, poster ve bayrak asan AK Parti teşkilatı oldu. Yaptıkları çalışmanın da semeresini adaylarını Çankaya’ya göndererek elde ettiler. Parti Akçaabat’ta nerdeyse tüm imkanları kullandı. Reklam tabelaları, üstgeçitler, binalar Erdoğan’ın afişleriyle donatıldı. Bunun yanında broşür ve promosyon ürünler de dağıtılarak adaylarına sahip çıktıklarını açıkça gösterdiler. Bu çalışmanın arkasında İl yönetiminde bulunan Akçaabatlı Murat Üçüncü’nün olduğunu unutmamak gerekir. Yoksa ilçe yönetiminin pekte fazla bir çaba harcadığını söyleyemeyiz.  Üçüncü aldığı her işin üstesinden fazlasıyla geldi. Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı tüm mitinglerde onun görünmeyen bir organizasyonu var. İl Başkanı Adnan Günnar’ın milletvekilliğine doğru hazırlıyor. Kendisinin de muhakkak bir hedefi vardır. Bunu zaman bize gösterecek. Son olarak AK Parti’de sonuçların genel merkeze gönderilmesinde Murat Üçüncü’yü gördük. Akçaabat İlçe binasında yanına aldığı yaklaşık 25 kişilik gençlik kolları üyeleriyle dakikası dakikasına sonuçları Genel Merkez’e ilettiler. Bakma fırsatı bulamadık ama diğer partiler o saatlerde beklide kapalıydı. İşte başarı böyle elde ediliyor.

Festival’in ardından…

Hepimizin bildiği gibi 24 yıldır aralıksız yapılan Akçaabat Uluslar arası Müzik ve Halk Oyunları Festivali bu yıl Gazze olayları nedeniyle müzik ve eğlencesiz yapıldı. Festivalde birçok kültürel ve sanatsal faaliyet oldu. Bu faaliyetlerin başlıcalar; Voleybol turnuvası, sokak basketbolu, fotoğraf çalıştayı, konferans ve birçok etkinlik yapıldı. Akçaabat ölçekli hiçbir belediye bu tür bir etkinlik şu ana kadar yapmadı. Müzik ve eğlence olmayınca festivallerin vatandaş nezdinde pek anlamı olmasa da, yapılan işler güzel ve takdire şayandı. Bu etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen başta Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu olmak üzere herkese teşekkür etmek gerekir.

 

Nadir’in Hassasiyeti.

Akçaabat siyasetinin güleryüzü CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir’dir. Nadir her açıklamasını bir mizansen ile süslediğinden bu şekilde ifade ettik. Nadir’in ve partisi CHP’nin Atatürk hassasiyetini biliyoruz. Son olarak Mustafa Nadir, Ramazan bayramında Atatürk büstüne protokolün sırtını döndüğünü belirterek bayramlaşma alanını terk etti. Nadir “Atatürk’e bu yapılan bir saygısızlıktır” dedi. Nadir bu hassasiyetini daha önce de göstermişti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler