Akçaabat'ta Kaç Kişi İhraç Edildi?

Akçaabat'ta Kaç Kişi İhraç Edildi?

Akçaabat'ta Kaç Kişi İhraç Edildi?

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe girişiminin ardından kamuda başlatılan operasyonlar çerçevesinde Akçaabat’ta açığa alınan 143 kamu görevlisinden 92’si devlet memurluğundan çıkarıldı.

 

4 KURUMDAN 92 KİŞİ

1 Eylül 2016 Perşembe günü yayımlanan 29818 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan 672 sayılı kararname ile açığa alınlar arasında yer alan Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 71 öğretmen, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nden çeşitli branşlarda 8 sağlık görevlisi, Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’nden 6 polis memuru ile Akçaabat Müftülüğü’nden 5 imam ve 2 Kur’an Kursu öğreticisinin devletle ilişkileri kesildi.

 

4 KİŞİ DE TUTUKLU

Gözaltına alınıp devlet memurluğundan ihraç edilenlerden 4 kişi ise tutuklandı. Tutaklanan kişilerin 3’ünün Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları, 1’inin de Milli eğitim’de görev yapan bir öğretmen olduğu öğrenildi.

 

OPERASYONLAR SÜRECEK

Kesintisiz bir şekilde sürdürüleceği belirtilen FETÖ/PDY ile ilgili mücadele kapsamında açığa alınan 51 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği, bu kişilerle ilgili kararın yasal süre içerisinde verileceği öğrenildi. Operasyonların bundan sonra da yapılan ihbarlar ve verilen ifadeler eşliğinde süreceği de edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler