Akçaabat'ta Fakülte Kuruluyor

Akçaabat'ta Fakülte Kuruluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Söğütlü'ye Sağlık Bilimleri Fakültesi açıyor.

 

 

TOBB'dan gelen heyet, TOBB Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne ait birimlerin kurulacağı proje için Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesinde önerilen arazide incelemede bulundu. İncelemeye Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve TOBB Etü Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren eşliğinde TOBB Etü Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Yahya Kemal Genç, Müşavir Firma Temsilcisi Ahmet Akpınar, Müşavir Firma Koordinatörü Faruk Yağ, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri O. Selahattin Bektaş, Mustafa Zihni Serdar, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

 

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu yerleşkenin 20 dönüme yakın alanda konumlandırılacağını ilk etaptaki bu çalışmanın hızla hayata geçirileceğini söyledi. Projeyi destekleyen başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, TOBB Etü Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, TOBB Etü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin'e teşekkür etti.

 sogutlu.jpg

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2009-2012 stratejik planında Trabzon'un bir eğitim ve sağlık kenti olması konusunda öncelikleri bulunduğunu ifade ederek "Bu kapsamda şehrin birden fazla üniversitelere kavuşturulması gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar sonucunda özel vakıf üniversitelerinin şehrimizde kurulmasının artması ile ekonomik gelişmeyi canlandırmayı düşünüyoruz. Bu anlamda Trabzon bugüne kadar önemli adımlardan bir tanesini de TOBB Etü ile hayata geçiriyor. Bu yatırımların arkası gelecektir" şeklinde konuştu.

 

TOBB Etü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin ise kurulacak fakültede sağlık sektöründe ihtiyaç duyulacak dört yıllık eğitim-öğretimin planlandığını kaydederek "Çok nitelikli çıktıları olacak TOBB Etü Sağlık Bilimleri Fakültesi Birimleri Yerleşkesi bu bölgedeki sağlık sektöründeki ihtiyaçları karşılayacak" dedi.

 

Arazi incelemesi ardından heyet Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli ile makamında bir toplantı gerçekleştirdi. Teknik hazırlıkların görüşüldüğü toplantıda hazırlıkların çok kısa sürede tamamlanarak projenin uygulanmaya geçirilmesinde hem fikir olundu.

 

Belediye Başkanı Metin Gedikli, TOBB Etü Sağlık Bilimleri Fakültesi Birimleri Yerleşkesi'nin Söğütlü'de hayata geçmesi için belediye olarak tüm desteği vereceklerini söyledi. Belediye olarak istihdam ve yatırım kazandıran projelere öncelikli katkı vermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Gedikli, "Hedefimiz Söğütlü'nün bir eğitim bölgesine dönüşmesidir. Ktü Fatih Eğitim Fakültesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu Uygulama Merkezi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile ön plana çıkan Söğütlü'ye TOBB Etü Sağlık Bilimleri Fakültesi Birimleri'ni kazandırarak eğitim alanında daha da güçleneceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler