Akçaabat'ta Dönüşüm Zamanı

Akçaabat'ta Dönüşüm Zamanı

Akçaabat Belediyesi hazırlanan iki ayrı" Kentsel Dönüşüm" projesini bakanlığa sundu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından Akçaabat’ın da yararlanabilmesi için harekete geçen Akçaabat Belediyesi hazırlanan iki ayrı projeyi bakanlığa sundu.

akcaabat-kentsel-donusum3.jpg

Konuyla ilgili olarak Aa muhabirine açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sel yatakları ve deprem riski yüksek olan bölgelere öncelik verdiğinden projelerinin bakanlık için öncelikli proje olmadığını vurgulayarak, “İmkân bulursak bu alanları yenilemek istiyoruz. Bu projeler bizim için şu an bir ön projedir.” dedi.

akcaabat-kentsel-donusum_projesi1.jpg

Akçaabat’ın sıkıntısının çarpık yapılaşma olduğunu vurgulayan Başkan Türkmen, “Denize paralel daracık sokaklarda yer alan park ve bahçelerden yoksun yüksek binalar bugün gelinen noktada insanların ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Biz de kentsel dönüşümde neler yapabiliriz diye düşündük ve öncelikli alan olarak Dürbinar Mahallesini seçtik. İki alternatifli çalışma oldu. Birinde bu bölgeyi yenileyerek ticari alanlar ve sosyal alanlar olarak projelendirdik. İkincisinde ise toparlayarak daha geniş alanlarda daha yüksek konutlar ve altında ticari alanlar olan binalar olarak projelendirdik. Bu projelerimizi bakanlığa sunduk” dedi.

Belediye Başkanı şefik Türkmen, KTÜ Akçaabat Yerleşkesi’nden Kireçhane Deresi’ne kadar olan 145 bin metrekarelik bir alan için yapılan ve 280 parseli kapsayan projenin bir ön proje olduğunu belirtti.

akcaabat-kentsel-donusum3.20130212111913.jpg

 Bakanlığa sunulan ilk projede sosyal donatıların yanı sıra 1200 kişilik bir tiyatro salonu, 1000 kişilik bir kütüphane, 5100 adet daire ve 3250 metrekarelik bir çarşı ilen 16 bin metrekarelik bir kapalı otopark tasarlandı. İkinci projede ise 4900 adet daire, 3250 metrekarelik bir çarşı ve 5000 metrekarelik kapalı otoparkın yanı sıra bir okul binası ve şehir parkının yanı sıra çeşitli sosyal donatılar plana yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Haberler