Akçaabat'ta Dev  Eğitim Yatırımı

Akçaabat'ta Dev Eğitim Yatırımı

Akçaabat'ta eğitimde bir ilk yaşanacak. Akçaabat Uğur Dersanesi Trabzon’da bir ilki gerçekleştirerek Sağlık meslek Lisesi oluyor.

Trabzon Akçaabat İlçesi’nde eğitime bir ilk yaşanacak. Akçaabat Uğur Dersanesi Trabzon’da bir ilki gerçekleştirerek, Akçaabat’ta ilk Özel Sağlık Anadolu Lisesi’ni kuruyor. 15-20 gün içinde açılacağını söyleyen Özel Akçaabat Uğur Dersanesi Müdürü Ergün Şanlı, “Özel Sağlık Meslek Lisesi Trabzon’da yapılacak ilk özel sağlık eğitim yatırımıdır. Uğur Dershanesi’nin deneyimli kaliteli kadrosuyla eğitim öğretime devam edeceğiz” dedi. 

Eğitim – öğretim dünyasında 10 yıldır hizmet veren Akçaabat Uğur Dershanesi yeni bir atılım daha gerçekleştiriyor. Dershaneciliğin yanı sıra önümüzdeki 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Özel Anadolu Lisesi ve Trabzon’da ilk Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açarak sağlık sektörüne hemşireler ve acil tıp, anestezi teknikerleri yetiştirecek.

Akçaabat Uğur Dershanesi müdürü Ergün ŞANLI konuyla ilgili olarak “ Yaklaşık 5 aydır bu işle uğraşıyoruz. İlk olarak Ekonomi Bakanlığından Teşvik Belgesi aldık. 20 – 25 gün içinde yatırımı büyük ölçüde tamamlayıp yeni eğitim öğretime hazır hale getireceğiz. Yatırımın Milli Eğitim ayağında son noktadayız.”  Ergün ŞANLI Akçaabat Uğur Dershanesi’nin deneyimli kaliteli kadrosuyla eğitim öğretime devam edeceğini, yeni dönem kayıtlarının yoğunluğunun kendilerini memnun ettiğini belirterek okul yatırımlarıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

KİŞİYE ÖZEL AKADEMK KURS SİSTEMİ

Özel Anadolu Lisesi’nde her öğrenciye üç uzman danışman (kariyer, eğitsel,bireysel danışman) verilerek öğrenciler takip edilecek. “Kişiye Özel Akademik Kur Sistemi” ile planlama izleme yürütme ve değerlendirme yapılacaktır. Rehberlik yönü güçlü öğrencileri özel ders ve dershane ihtiyacı olmadan üniversiteye hazırlayan bir Özel Anadolu Lisesi modeli oluşturduk. Bu Anadolu Lisesiyle lise eğitimi – öğretimi ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık ilk kez tek süreçte ve tek çatı altında gerçekleşecektir.

HASTANELERDE RAHATLIKLA GÖREV ALACAKLAR

 

Özel Sağlık Meslek Lisesi Trabzon’da yapılacak ilk özel sağlık eğitim yatırımıdır. Hastanelerle gerekli protokolleri yaptıklarını belirten Ergün ŞANLI söze Özel Sağlık Meslek Lisesi’nden yetişecek sağlık elemanlarının hemşirelik ve yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere hastanelerin gerekli servislerinde rahatlıkla görev alabileceklerini belirterek devam etti. ŞANLI “4 yıllık eğitim sonunda mezun olanların tamamı üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastanelerde uygulama ve staj eğitimi almış gençler kısa yoldan hayata atılmış olacaktır. Ayrıca dershane deneyimli kaliteli kadromuz yapılacak ek çalışmalarla KPSS ve YGS’de başarı çıtasını yükseltecek onlara ek dershane maliyeti yüklemeden eğitimlerini bitirmelerine fırsat sunacaktır.” dedi.

Haber:Fatih İsak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim