Akçaabat'ta Boks Şöleni

Akçaabat'ta Boks Şöleni

Akçaabat Boks Karması ile Almanya’nın Hamburg boks takımı arasında yapılan boks müsabakaları sonucu Akçaabat karması Almanya karmasını 9-2 mağlup etti.

 

Akçaabat Söğütlü’de bulunan Remzi Düğün Salonu’nda gerçekleşen boks karşılaşmasına izleyici olarak, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yapılan Karşılaşmalar sonucunda, 44.5 Kiogramda Efkan Sivrikaya  Muhammed Uğur Hançer’i 3-0, 60 Kilogramda Abdulkadir Baş İbrahim Kazancıoğlu’nu 3-0, 54 Kilogramda Mustafa Atmaca Resul Aydı’nı 3-0, 60 Kilogramda Ömer Kaba Kemal Turnagöl’ü 3-0, 81 Kilogramda Samet Başaran Dennis Pavlovic’i 3-0, 64 Kilogramda Yakup Şener Konstantin Raewski’yi 3-0, 69 Kilogramda Ferhat Pehlivan Aklan Özdemir’i 3-0, 69 kilogramda Magumed Bangaev Fatih Keleş’i 3-0, 75 Kilogramda Hasan Demir Daniel Pavlocic’i 3-0 yenmeyi başarırken, 57 Kilogramda Resul Küçük ile Bedrian Kitay arasındaki karşılaşmada Resul Küçük diskalifiye edildi.  48 Kilogramda Burak Sivrikaya Onur Cömert mücadelesinde orta hakem kararıyla   Burak Sivrikaya galip sayıldı.

 

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, Akçaabat’ın boksta önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu çıkardığı bir çok şampiyon ile birçok kez ortaya koyduğunu ifade etti. Türkmen “Akçaabat’ta  boksun bu denli yaygınlaşmasında  yıllardır boksun içerisinde yer alan Hasan Değermeci ile başlamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün gelinen noktada artık Akçaabat boksunu Türkiye ve dünya tanır hale gelmiştir” dedi.

 

 

Boks karşılaşmaları sonrası bir konuşma yapan Akçaabat Boks karması Antrenörü Atlar Kalkışım, yorucu bir çalışma sonrası böyle bir organizasyon yaptıklarını ve  vatandaşların boks müsabakalarına göstermiş olduğu ilgiden bir hayi memnun olduklarını belirtti Kalkışım “ Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta sayın kaymakamımız Erol Özkan olmak üzere sponsorlarımıza ve Almanya’dan buralara kadar gelen Hamburg boks karması ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor