Akçaabat'ta Bir Kübalı

Akçaabat'ta Bir Kübalı

Akçaabat'ta Bir Kübalı

Kübalı Milli Boksör Akçaabat'ta antrenörlük yapıyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde faaliyet gösteren Akçaabat Spor Kulübü, Küba'dan getirttiği milli boksör nezaretinde sporcularını müsabakalara hazırlıyor.  Kulüp Başkanı Ali Kemal Nadir, kısıtlı imkanlar ile boks sporuna hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. Başkan Nadir "Akçaabat Spor Kulübü olarak bir çok milli sporcu yetiştirdik.  Biz göreve geldiğimizde şunu dedik. Trabzon boksta bir olursa Türkiye'nin Küba'sı olur . Bunu desteklemek amacıyla Küba'dan boks kulübü olarak ilk kez bir antrenör getirdik. yaptığımız bu yatırımın karşılığını madalyalar ile alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Türk Milli Takım Antrenörü Altar Kalkışım ise Küba'nın boksta dünyada bir numara olduğunu ve bu altyapıdan yetişen milli bir antrenör ile çok başarı elde edeceklerini ifade etti. Kalkışım "Bütün şampiyonalarda Kübalı sporcular madalya ile ayrılıyor. Boks denildiğinde akla ilk gelen ülke Küba'dır. Bizde Akçaabat ve Trabzon boksuna bir katkı yapacağına inandığımız için Küba'da birçok kez milli olarak yarışan boksör Erly Mayan Spack'ı antrenör olarak aramıza aldık.  Mayan Küba milli takımında birçok başarılara imza atmış bir isim. Trabzon'da da başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

Bodrum Kattan Birçok Şampiyon.

Trabzon'da boksa gereken desteğin verilmediğinden yakınan Altar Kalkışım "Trabzon'da boks sporuna vatandaşların ilgisi fazla. Türkiye'de en fazla boks sporcusuna sahip il belki de Trabzon'dur. Neredeyse her evden bir kişi bu sporla uğraşmıştır. Buna rağmen Trabzon'da boksa gereken destek sağlanmıyor. Biz bu bodrum kattan birçok şampiyon çıkarttık. Burada yetiştirdiğimiz sporcularımız başta Fenerbahçe olmak üzere, ya Beşiktaş ya da Bursa gibi diğer büyük kulüpler adına yarışıyor. Bu kulüpler bize her türlü destek sağlıyor. Küba'dan aldığımız Mayan'ın malzemelerini bile Fenerbahçe  hediye etti" şeklinde konuştu.

 

Kübalı Antrenör Mayan ise Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya kazanacak sporcular yetiştireceklerini ifade ederek "Türkiye'de büyük başarı elde edeceğimize inanıyorum. Trabzon'a ve Akçaabat'a olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonasında madalyalar getireceğimize inanıyorum. Bu gençler ile çalışarak bu başarıyı neden elde etmeyelim ki" şeklinde konuştu.

videogaleri-001.gif

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler