Akçaabat'ta bir ilk

Akçaabat'ta bir ilk

Karadeniz'de izde ilk kez flyboard gösterisi Akçaabat'ta yapıldı.

 

Birçok ülkede su sporları aktiviteleri arasında yerini alan ve adrenalin sporu olarak adlandırılan flayboard, Holland’dan  gelen bir ekip tarafından Akçaabat’ta izleyicilerin ilgisini çekti.

 

Akçaabat Liman’ında vatandaşa bir gösteri sunan Hollandalı gösterici Stephan Krooc ve ekibi, su üzerinde yunus balığı gibi hareket edip su seviyesinden 7 ile 9 metre yükseğe çıktı. Su üzerinde çeşitli aksiyon hareketleri de yapılan gösteri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Hollanda’da yaşayan Akçaabatlı gurbetçi Osman Bozali aracılığı ile Trabzon’a  gelen gösteri ekibi Türkiye’den oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Osman Bozali ise, ekip ile arkadaş olduklarını yaptığı davet üzerine Türkiye’ye geldiklerini belirtti. Bozali “Ekip ile yurt dışında arkadaşız. Kendilerini Akçaabat’ta davet ettim ve kabul ettiler. 2 Gün boyunca hem bölgeyi gezdirdim hem de hemşehrilerime bir gösteri sunmalarını sağladım. Umarım vatandaşlarımız beğenmiştir” dedi.

Su sporu olan Flyboardın yeni bir gösteri amaçlı spor olduğunu ifade eden Bozali “Flyborad ülkemizde daha önce pek bilinmeyen bir gösteri. Akdeniz bölgesinde birkaç gösteri daha önce yapılmış idi. Ancak Karadeniz bölgesinde ilk kez Akçaabat’ta yaptık” dedi.

Flyboard, Jet skiye bağlanan hortumlarla sağlanan tazyikli suyun gücüyle yükselmesi ile sağlanıyor.

Haber ve Görüntü:Derviş ALTUNTAŞ

flayboard.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor