Akçaabat'ta Basın Günü

Akçaabat'ta Basın Günü

Akçaabat'ta haftalık yayımlanan Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nin 1000'inci sayısını çıkarması dolayısıyla ''Dünden Bugüne Akçaabat Basını'' konulu panel düzenlendi.

 Haber ve Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

 

Akçaabat Okur Platformunca Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belde belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Aksoy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, bazı daire amirleri, okul müdürleri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Gazeteci-yazar Hikmet Aksoy, yazar Haydar Kenan Gedikoğlu ve Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli, araştırmacı yazar ve fotoğraf sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı yönetti.

İlk sözü alan Gedikoğlu, Akçaabat'ta 1910 yılında çıkan Pulathane Gazetesi ile başlayan gazete serüveninde 100 yılda 14 gazete çıktığını, bunların içerisinde Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nin 19 yılla en uzun süreli yayımlanan ve 4 rakamlı sayısını çıkaran ilk gazete olma unvanının bulunduğunu söyledi.

Aksoy ise Trabzon basın tarihine genel bir bakış yaparak, Akçaabat'ta yetişmiş gazetecilerden söz etti.

Topal ise 26 Kasım 1991 tarihinde ''Yalnız Değilsiniz'' manşetiyle çıkan gazetenin 1000'inci sayısını okurlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, gazetenin kuruluş aşamasından bu yana emeği geçenlere, isimlerini sayarak teşekkür etti.

Panelin sonunda, okur platformu adına belediye başkanı Türkmen ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, İsmail Topal’a İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Knasız da gazetenin haber müdürü Cemil Bıyıklı'ya plaket takdim etti.

Gazetenin bazı sayılarının yer aldığı slayt gösterisi ve tüm sayılarının ciltlerle sergilendiği programla devam eden etkinlik, kokteylle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat